Νέα & Δελτία τύπου

Μάθετε τα νέα μας, σε χρονολογική σειρά, μέσα σε κάθε χρονιά!


Νέα & Δελτία τύπου 2021

 • 4
  ΦΕΒ
  Υποστήριξη στους οργανισμούς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και «Η Κιβωτός του Κόσμου» από την Praktiker και τους καταναλωτές της

  Η Praktiker Hellas, δίνει το καλό παράδειγμα και σταθερά στηρίζει έμπρακτα όσους έχουν ανάγκη. Χάρη σε πρωτοβουλίες που έλαβε το προηγούμενο διάστημα και την πολύτιμη συνεισφορά των καταναλωτών της, κατάφεραν όλοι μαζί να συγκεντρώσουν ποσό μεγαλύτερο των €14.000, το οποίο θα διατεθεί για την ενίσχυση του σπουδαίου έργου των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και «Η Κιβωτός του Κόσμου».
  Συγκεκριμένα, με στόχο τη στήριξη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την προστασία του περιβάλλοντος, διαθέτει στα 16 καταστήματα του Δικτύου της και online στο e-shop της praktiker.gr, μια πολύ ιδιαίτερη επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα, με σχεδιασμό που θυμίζει παιδικό παραμύθι. Με κάθε αγορά της, €0,10 προσφέρονται στον Οργανισμό. Από τον Ιούνιο του 2020 έως το τέλος του έτους, έχουν πωληθεί 27.646 επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες και έχουν αποδοθεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού» συνολικά €2.764,60.
  Η έμπρακτη προσφορά όλων μας και η καθημερινή μας προσπάθεια για λιγότερα απορρίμματα φυσικά συνεχίζεται, καθώς οι τσάντες είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για να χαρίσουμε όλοι μαζί πολλά ακόμα χαμόγελα στο «Χαμόγελο του Παιδιού»!
  Παράλληλα, σε συνέχεια μιας πρωτοβουλίας της εταιρίας την εορταστική περίοδο, όπου με κάθε αγορά συγκεκριμένου τύπου Χριστουγεννιάτικου δέντρου απέδιδε €10 στην ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», πωλήθηκαν περισσότερα από 1.156 Χριστουγεννιάτικα δέντρα. Έτσι, το σύνολο του χρηματικού ποσού που με τεράστια χαρά συγκεντρώθηκε για την κάλυψη των αναγκών του Οργανισμού είναι €11.560.
  Η Praktiker είναι ιδιαίτερα ευγνώμων και υπερήφανη για τη θερμή ανταπόκριση των καταναλωτών στις δύο αυτές πρωτοβουλίες που διοργανώθηκαν για καλό σκοπό.
  Μια μικρή αφορμή στην καθημερινότητά μας, λοιπόν, αρκεί για να κάνουμε μια ουσιαστική αλλαγή, ώστε να προσφέρουμε αγάπη και βοήθεια σε όσους μας χρειάζονται!

 • 25
  ΙΑΝ
  Στρατηγική Συνεργασία της Praktiker με Blink Charging Hellas & Globalsat

  Νέο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 6 περιοχές της Αττικής.

  Η Blink Charging Hellas, σε συνεργασία με την Globalsat και την Praktiker Hellas, προσφέρει στους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε υπηρεσίες φόρτισης υψηλής ποιότητας και προηγμένης τεχνολογίας. Στα έξι καταστήματα του δικτύου της Praktiker στην Αττική, οι οδηγοί, μπορούν εύκολα να φορτίσουν το ηλεκτροκίνητο όχημά τους.


  Η Blink Charging Hellas, η Praktiker Hellas και η Globalsat, κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης, του DIY & Home Improvement, της διανομής προϊόντων τεχνολογίας, οικιακών μικροσυσκευών και αυτοματισμού γραφείου στην Ελλάδα, αντίστοιχα, προχωρούν σε αυτή τη συνεργασία με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και τη βέλτιστη εμπειρία των καταναλωτών στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

  Έτσι, η Blink Charging Hellas έχει αναλάβει την εγκατάσταση, συντήρηση και το after sales support των σταθμών φόρτισης που τοποθετήθηκαν στα έξι καταστήματα της Praktiker στον Νομό Αττικής και συγκεκριμένα στις παρακάτω περιοχές:

  •    Praktiker Παλλήνης,
  •    Praktiker Ελληνικού,
  •    Praktiker Μάνδρας,
  •    Praktiker Μεταμόρφωσης,
  •    Praktiker Αγίας Βαρβάρας και
  •    Praktiker Ταύρου.

  Όλα τα σημεία διαθέτουν από ένα (1) σταθμό φόρτισης AC 2Χ22 (με δύο θέσεις φόρτισης), με εξαίρεση το Praktiker Ταύρου όπου τοποθετήθηκαν δύο (2) σταθμοί AC 2x22 (με συνολικά 4 θέσεις φόρτισης), για την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών. Οι σταθμοί φόρτισης της Blink είναι δημόσιας χρήσης, με ελεύθερη πρόσβαση προς όλους τους επισκέπτες των καταστημάτων της Praktiker Hellas, που επιθυμούν να φορτίσουν το όχημά τους κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

  H Praktiker Hellas επενδύει στην ανάπτυξη και διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. H συνεργασία με την Blink Charging Hellas, βασίζεται στη δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στα σημεία όπου η εταιρία διαθέτει καταστήματα, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την ιδιωτική πρωτοβουλία και τον εκσυγχρονισμό της χώρας, ώστε η ηλεκτροκίνηση να ενταχθεί στην καθημερινότητα των πολιτών.

  Η Globalsat έχει εισέλθει στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της ηλεκτροκίνησης, με σκοπό να διευρύνει τον κύκλο των συνεργασιών της και να προσφέρει στους πελάτες της ολοκληρωμένες λύσεις, ως εμπορικός αντιπρόσωπος της Blink Charging Hellas, της εταιρίας που οδηγεί τις εξελίξεις στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα.

  BLINK CHARGING HELLAS δήλωση για συνεργασία:

  Ο κος Γιάννης Παπατσίρος, υπεύθυνος ανάπτυξης δικτύου της Blink Charging Hellas δήλωσε: «Η Blink Charging Hellas συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυό της δυναμικά έχοντας στο πλευρό της σημαντικούς συνεργάτες και μεγάλους Ομίλους. Βασικός μας στόχος από την αρχή της παρουσίας μας στην Ελληνική αγορά είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο υποδομών φόρτισης που θα εξυπηρετεί πρώτα από όλα τους οδηγούς και θα τους παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια και τη σιγουριά ότι δεν θα μείνουν ποτέ στον δρόμο. Ήδη μέχρι σήμερα απαριθμούμε περισσότερα από 140 σημεία φόρτισης σε όλη την Ελλάδα με ρεκόρ εγκατάστασης τους τελευταίους 2 μήνες. Το δίκτυο μας θα συνεχίσει να πυκνώνει και να αναπτύσσεται με την υποστήριξη τόσο της Globalsat ως εμπορικός αντιπρόσωπος πλέον της Blink στην Ελλάδα και φυσικά μέσω της συνεργασίας με την Praktiker Hellas, όπου ο τελικός καταναλωτής-χρήστης θα μπορεί να φορτίσει το ηλεκτρικό του όχημα απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τις αγορές του στα συγκεκριμένα καταστήματα.».

  PRAKTIKER HELLAS δήλωση για συνεργασία:

  Ο κος Ιωάννης Μποζοβίτης, Διευθυντής Πωλήσεων & Ανθρώπινου Δυναμικού της Praktiker Hellas, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τις δύο κορυφαίες εταιρείες Blink Charging Hellas και Globalsat και τις ευχαριστούμε θερμά για την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Η ηλεκτροκίνηση είναι εξαιρετικά ωφέλιμη και στην Praktiker Hellas μέριμνά μας πάντοτε είναι να παίρνουμε πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον, με οικολογικό αποτύπωμα, αλλά και να ανταποκρινόμαστε στις τρέχουσες εξελίξεις με αμεσότητα. Έτσι, από την αρχή αγκαλιάσαμε το συγκεκριμένο εγχείρημα, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στους οδηγούς της Αττικής να φορτίζουν εύκολα το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο σε 6 διαφορετικά σημεία. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε και εμείς στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα, υποστηρίζοντας έμπρακτα όσους επιλέγουν αυτού του είδους τα οχήματα. Τέλος, η καινοτομία αυτή έρχεται να προστεθεί στην τεράστια ποικιλία υπηρεσιών και λύσεων που παρέχουμε εδώ και 30 χρόνια ως εταιρία.».

  GLOBALSAT δήλωση για συνεργασία:

  Ο κος Κώστας Αγραφιώτης, Γενικός Διευθυντής της Globalsat δήλωσε σχετικά: «Tα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εδώ, δεκάδες μοντέλα διατίθενται στην ελληνική αγορά, τα περισσότερα επιδοτούνται κιόλας από το κράτος. Tο επόμενο χρονικό διάστημα οι ιδιωτικές εταιρείες και οι Δήμοι ανά την Ελλάδα θα εγκαταστήσουν χιλιάδες σημεία φόρτισης. Στόχος μας να πρωταγωνιστήσουμε στην αγορά αυτή και να ενισχύσουμε το δίκτυο της Blink Charging Hellas, ως εμπορικός αντιπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα ενισχύοντας ενεργά την αγορά της ηλεκτροκίνησης. Η συνεργασία μας με την Praktiker Hellas, σηματοδοτεί τη δυναμική είσοδό μας στην αγορά και μας συνδέει με το Νo. 1 Ελληνικό Δίκτυο καταστημάτων DIY & Home Improvement, που πρωτοστατεί σε καινοτόμες πρωτοβουλίες με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών του.».

  Λίγα λόγια για την Blink
  Η Blink (Nasdaq: BLNK, BLNKW) είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες που διαθέτουν και λειτουργούν δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αμερική σε αυτοκινητόδρομους και μεγάλες πόλεις. Η εταιρία αναλαμβάνει το σχεδιασμό, την κατασκευή και την τοποθέτηση των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς και τη διάθεση, λειτουργία και διαχείρισή τους μέσω συμφωνιών μακροχρόνιας μίσθωσης. Στην Ευρώπη δραστηριοποιείται μέσω της Blink Charging Europe που είναι μια κοινοπραξία μεταξύ των EUNICE ENERGY GROUP (EEG), κορυφαία εταιρία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και της BLINK CHARGING Co.

  Λίγα λόγια για την Globalsat
  Η Globalsat είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες – διανομείς προϊόντων τεχνολογίας, οικιακών μικροσυσκευών και αυτοματισμού γραφείου στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα δραστηριοποιείται στη διανομή προϊόντων κινητής τηλεφωνίας και πληροφορικής, ειδών σπιτιού και μικροσυσκευών, εικόνας και ήχου, ειδών και εργαλείων κήπου, παιχνιδιών. H εταιρία συνεργάζεται, σε αρκετές περιπτώσεις και κατ’ αποκλειστικότητα, με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας, των οποίων τα προϊόντα διαθέτει στην ελληνική αγορά και τους τελικούς καταναλωτές της, μέσω του δικτύου συνεργατών της. Επιπλέον, η GLOBALSAT παρέχει Β2Β επαγγελματικές λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

 • 21
  ΙΑΝ
  Praktiker Hellas και Vitex A.E. ενώνουν τις δυνάμεις τους


  Η Praktiker Hellas, το Νo.1 Δίκτυο καταστημάτων DIY και Home Improvement στην Ελλάδα, ανακοινώνει τη νέα της στρατηγική συνεργασία, στον χώρο των χρωμάτων, με την εταιρία Vitex Α.E. Επιλέγει την κορυφαία Ελληνική βιομηχανία χρωμάτων Vitex A.E., με στόχο να κάνει καθημερινά πράξη τη δέσμευσή της για παροχή κορυφαίων εμπειριών εξυπηρέτησης, παρέχοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της, να βρουν την πλήρη γκάμα οικοδομικών χρωμάτων και βερνικιών Vitex στα 16 καταστήματα Praktiker πανελλαδικά, στο praktiker.gr καθώς και στα δύο b2b Centers της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τον Φεβρουάριο.

  Βασικός στόχος της συνεργασίας και των δύο εταιριών, είναι η άρτια εξυπηρέτηση των σύγχρονων αναγκών του αγοραστικού κοινού, με προϊόντα που προσφέρουν λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας, συνδυάζοντας ποιότητα, καινοτομία, τεχνογνωσία και περιβαλλοντική ευαισθησία, για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

  Ο κ. Δημήτρης Μάγκος, Διευθυντής Αγορών της Praktiker Hellas, δήλωσε σχετικά: «Στην Praktiker Hellas, μετρώντας 30 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, εκπαιδεύουμε σταθερά τους καταναλωτές μας γύρω από τη φιλοσοφία «Φτιάξ’ το μόνος σου» (DΙY), ενώ παρέχουμε ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις προϊόντων και υπηρεσιών, ενθαρρύνοντας ιδιώτες και επαγγελματίες να αλλάξουν τον χώρο τους και την ποιότητα ζωής τους. Η συνεργασία μας με τη Vitex A.E., μια από τις δυναμικότερες και με έντονο κοινωνικό πρόσωπο βιομηχανίες χρωμάτων, μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς εγκαινιάζει μια μεγάλη και στρατηγικής σημασίας σύμπραξη που στόχο έχει να καλύψει, με καινοτόμα προϊόντα και νέες ιδέες, τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών πελατών μας πανελλαδικά.» 

  Ο κ. Βασίλης Βλαχογιάννης, Εμπορικός Διευθυντής της Vitex A.E. ανέφερε σχετικά: «Η νέα συνεργασία με την Praktiker Hellas είναι μία επιβράβευση της δυναμικής πορείας και ηγετικής στρατηγικής που έχει καταρτίσει η Vitex τα τελευταία χρόνια, με κεντρικούς πυλώνες την αριστεία, τη βιωσιμότητα και το υπεύθυνο επιχειρείν. Με τη σύμπραξη αυτή, οι καινοτόμες λύσεις της Vitex βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στους καταναλωτές, καλύπτοντας πλήρως τις αναγκές τους για χρώμα. Προσβλέπουμε σε μία επιτυχημένη και μακροχρόνια συνεργασία με την Praktiker Hellas, με κοινό στόχο την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του αγοραστικού κοινού».

 • 15
  ΙΑΝ
  Τα καταστήματά μας ανοίγουν και πάλι από 18 Ιανουαρίου 2021

  Αγαπητοί μας πελάτες,

  Από τις 18 Ιανουαρίου 2021, σας εξυπηρετούμε και πάλι μέσω των φυσικών καταστημάτων μας, σύμφωνα με τις τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις.

  Όλα τα καταστήματά μας πανελλαδικά, θα βρίσκονται σε λειτουργία: Δευτ. – Σάβ. 08:00 – 20:00 (με κάθε επιφύλαξη, δεδομένων των συνεχών εξελίξεων και ενημερώσεων από τις αρμόδιες αρχές).
  Ισχύει περιορισμός παρευρισκόμενων ατόμων ανά κατάστημα (1 άτομο/ 25τμ) και απόσταση 2μ κατά την αναμονή των πελατών μας στα ταμεία.

  Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, τα καταστήματά μας θα είναι ανοικτά 11:00 - 19:00.

  Για τις τηλ.παραγγελίες σας συνεχίζετε να επικοινωνείτε απευθείας με το κατάστημα που σας εξυπηρετεί, ενώ για οτιδήποτε χρειαστείτε σχετικά με τις online αγορές σας, επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα 800 100 1122 (από σταθερό) και 211 100 1122 (από σταθερό ή κινητό), καθώς και στο e-mail eshop@praktiker.gr. Για κάθε πληροφορία, είμαστε πάντα διαθέσιμοι για εσάς και στο e-mail info@praktiker.gr.

  Παραμένουμε μαζί σε αυτή την αμοιβαία προσπάθεια, τηρούμε με το παραπάνω όλα τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής και σας καλούμε να λαμβάνετε και εσείς όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγιεινής & προστασίας.

  Σας ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά για την εμπιστοσύνη σας.

  #menoumeasfaleis

  Με σεβασμό,
  Η Ομάδα της Praktiker Hellas

ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΑΣ ΜΕ:
VISA MasterCard DINNERS Maestro American Express Bank Upon delivery Iris
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ:
Visa MasterCard

Best Workplaces
Best Workplaces Europe
ΕΕΕΠ