Πρόγραμμα πιστότητας «my Praktiker» - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Για την Praktiker Hellas ο σεβασμός και η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση.


Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει:

  • τα προσωπικά δεδομένα που η Praktiker Hellas συλλέγει για εσάς και επεξεργάζεται στο πλαίσιο και για τους σκοπούς του προγράμματος πιστότητας «my Praktiker»
  • πώς χρησιμοποιούμε και προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα
  • τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά.

Αναγνωρίζουμε ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων αποτελεί μια διαρκή ευθύνη και, συνεπώς, θα ενημερώνουμε και θα τροποποιούμε ανά διαστήματα την παρούσα Δήλωση. Παρακαλείσθε να επισκέπτεσθε κατά διαστήματα την εφαρμογή μας ή το ειδικό πεδίο του προγράμματος «my Praktiker» στην ιστοσελίδα μας https://www.praktiker.gr, προκειμένου να βεβαιώνεστε ότι είστε ενήμεροι για και ικανοποιημένοι με τυχόν αλλαγές.

  • 1. Ποιοι είμαστε

    Είμαστε η «PRAKTIKER HELLAS ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (Praktiker Hellas) με έδρα στον Ταύρο Αττικής, οδός Πειραιώς αρ. 176. H Praktiker Hellas αποτελεί το Νo. 1 Ελληνικό Δίκτυο καταστημάτων «Φτιάξ’ το μόνος σου» (Do-it-Yourself - DIY) & Home Improvement, που βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων καταναλωτών από το 1991. Διαθέτει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο e-shop, εξειδικευμένο τμήμα Β2Β και πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων, ενώ προσφέρει 50.000 προϊόντα σε 6.000.000 πελάτες ετησίως. Σκοπός μας είναι η άριστη και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση των πελατών μας, προσφέροντας ολοκληρωμένες ιδέες και λύσεις. Προτεραιότητά μας αποτελεί η συνεχής βελτίωση και η διαμόρφωση των τάσεων της αγοράς, με κινητήριο δύναμή μας σε αυτή την πορεία τους ανθρώπους μας.

    Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας, έχουμε δημιουργήσει το πρόγραμμα πιστότητας «my Praktiker» μέσω του οποίου παρέχονται στα μέλη του ειδικές εκπτώσεις ή/και προσφορές αλλά και προνομιακή ενημέρωση για νέα προϊόντα, συμμετοχή σε διαγωνισμούς, εκδηλώσεις και λοιπά προνόμια.

  • 2. Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε για εσάς;

    2.1. Συλλέγουμε για εσάς τα προσωπικά δεδομένα που έχουν δηλωθεί στην αίτηση απόκτησης ιδιότητας μέλους στο πρόγραμμα πιστότητας «my Praktiker», δηλαδή τα εξής:

    • Προσφώνηση
    • Ονοματεπώνυμο
    • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)
    • Αριθμός κινητού τηλεφώνου

    2.2. Συλλέγουμε επίσης στοιχεία που αφορούν τη δραστηριότητά σας ως μέλους του προγράμματός μας, όπως:

    • Προσφώνηση
    • Ονοματεπώνυμο
    • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)
    • Αριθμός κινητού τηλεφώνου
    • Κατάστημα προτίμησης
    • Δαπάνη προηγούμενων αγορών
    • Αριθμός συναλλαγών
    • Προϊόντα ή/και υπηρεσίες που αγοράστηκαν
    • Χρονικό διάστημα συμμετοχής στο πρόγραμμα πιστότητας
    • Ημερομηνία γέννησης
    • Χρήση εκπτωτικών κουπονιών
    • Συμμετοχή σε έρευνες/ διαγωνισμούς

    2.3. Επιπλέον, εφόσον το έχετε επιλέξει, συλλέγουμε στοιχεία που σχετίζονται με την ανάλυση της εξατομικευμένης δραστηριότητάς σας ως μέλους και των αγοραστικών σας συνηθειών, όπως:

    • Προσφώνηση
    • Ονοματεπώνυμο
    • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)
    • Αριθμός κινητού τηλεφώνου
    • Κατάστημα προτίμησης
    • Συχνότητα επισκέψεων
    • Συμμετοχή σε ενέργειες
    • Κανάλια αγορών
    • Δαπάνη προηγούμενων αγορών
    • Αριθμός συναλλαγών
    • Προϊόντα ή/και υπηρεσίες που αγοράστηκαν
    • Χρονικό διάστημα συμμετοχής στο πρόγραμμα πιστότητας

    2.4. Δεν συλλέγουμε ειδικές κατηγορίες προσωπικών δεδομένων (π.χ. ευαίσθητα δεδομένα υγείας) που σας αφορούν.

  • 3. Πώς συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

    Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν κάνετε εγγραφή στο πρόγραμμα πιστότητας «my Praktiker», όταν δηλώνετε στο ταμείο των καταστημάτων μας τα προσωπικά σας δεδομένα για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα, όταν συμπληρώνετε τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας www.praktiker.gr, όταν συμπληρώνετε την ηλεκτρονική αίτηση μέσω του Info Kiosk στα καταστήματά μας, ή όταν συμπληρώνετε την ηλεκτρονική αίτηση μέσω της εφαρμογής my Praktiker. Επίσης, συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν πραγματοποιείτε αγορές από το e-shop μας ή από τα καταστήματά μας, όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας και όταν επισκέπτεστε και χρησιμοποιείτε την εφαρμογή my Praktiker. Δεν διαθέτουμε προς πώληση τα προσωπικά σας δεδομένα σε κανέναν και τα μοιραζόμαστε μόνο με τρίτους που διευκολύνουν την παροχή των υπηρεσιών μας προς εσάς.

  • 4. Πώς χρησιμοποιούμε (επεξεργαζόμαστε) τα προσωπικά σας δεδομένα;

    Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους παρακάτω σκοπούς:

    4.1. Διαχείριση της συναλλακτικής μας σχέσης - Επιβράβευση και προνομιακή ενημέρωση μελών. Συλλέγουμε τα προσωπικά σας δεδομένα προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας ως μέλους και να σας παρέχουμε ειδικές εκπτώσεις και προσφορές, καθώς και λοιπά προνόμια, όπως επιπλέον πόντους με την αγορά συγκεκριμένων προϊόντων, δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμούς και εκδηλώσεις.

    4.2. Ενημερώσεις για τη λειτουργία του «my Praktiker». Ενδέχεται να επικοινωνούμε με τα μέλη για να τα ενημερώνουμε για τα εκάστοτε προνόμια και τη διάρκεια ισχύος αυτών.

    4.3. Marketing, προωθητικές και λοιπές συναφείς εμπορικές ενέργειες. Τα μέλη γίνονται αποδέκτες των ενεργειών αυτών μέσω συγκεκριμένων μέσων επικοινωνίας. Σε περίπτωση που το μέλος δεν επιθυμεί να λαμβάνει τέτοιου είδους ενέργειες, μπορεί οποτεδήποτε να στείλει το αίτημά του στην ηλεκτρονική διεύθυνση loyalty@praktiker.gr.

    4.4. Εξατομικευμένες/Προσωποποιημένες προσφορές και ενημερώσεις. Εφόσον το έχουν επιλέξει τα μέλη, συλλέγουμε στοιχεία που σχετίζονται με την ανάλυση της εξατομικευμένης δραστηριότητάς τους και των αγοραστικών τους συνηθειών, με σκοπό την αποστολή προωθητικών και συναφών εμπορικών ενεργειών με εξατομικευμένες/προσωποποιημένες προσφορές και ενημερώσεις.

  • 5. Νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων

    5.1. Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που γίνεται στο πλαίσιο και για τους υπό 4.1, 4.2 και 4.3 προαναφερθέντες σκοπούς βασίζεται στη συναλλακτική μας σχέση με τα μέλη του προγράμματός μας (σχετίζεται δηλαδή με τη σύναψη και εκτέλεση σύμβασης ή -κατόπιν αιτήματός σας- με προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη σύναψη και εκτέλεση σύμβασης) και είναι απαραίτητη για τους σκοπούς έννομων συμφερόντων μας, χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σας.

    5.2. Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που γίνεται στο πλαίσιο και για τους σκοπούς παροχής εξατομικευμένων/προσωποποιημένων προσφορών και ενημερώσεων βασίζεται στη ρητή συγκατάθεσή σας.

    5.3. Σε ορισμένες περιπτώσεις η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για σκοπούς συμμόρφωσής μας προς την εθνική ή/και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

  • 6. Χρόνος διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων

    6.1. Στο πλαίσιο και για τους σκοπούς του προγράμματος πιστότητας, διατηρούμε σε αρχείο τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρόνο υφίσταται η ιδιότητα μέλους my Praktiker.

    6.2. Σε περίπτωση απώλειας της ιδιότητας μέλους, ενδέχεται να τα διατηρούμε για μεγαλύτερο διάστημα προκειμένου να μπορούμε να εκπληρώνουμε την υποχρέωσή μας να διατηρούμε ακριβή αρχεία για φορολογικές ή άλλες διοικητικές αρχές.

    6.3. Διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα των μελών που επέλεξαν να λαμβάνουν εξατομικευμένες/προσωποποιημένες προσφορές και ενημερώσεις μέχρι τα πρόσωπα αυτά να μας δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν πλέον να λαμβάνουν από εμάς τέτοιου είδους υλικό.

    6.4. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού και για πόσο καιρό διατηρούνται τα προσωπικά σας δεδομένα παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε στο loyalty@praktiker.gr.

  • 7. Εγγυήσεις που λαμβάνουμε για την προστασία των δεδομένων σας

    Για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, λαμβάνουμε φυσικά, τεχνικά και οργανωτικά μέτρα. Ενημερώνουμε και ελέγχουμε την τεχνολογία ασφαλείας που χρησιμοποιούμε σε διαρκή βάση και περιορίζουμε την πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα σε συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων μας. Επιπλέον, εκπαιδεύουμε τους εργαζόμενους ως προς τη σημασία της εμπιστευτικότητας και διατήρησης του απορρήτου και της ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων. Μεταξύ άλλων, έχουμε εφαρμόσει τα παρακάτω τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και διαδικασίες για να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από οποιαδήποτε απώλεια, αλλοίωση, παράνομη επεξεργασία ή μεταβολή:

    • κρυπτογράφηση
    • ανίχνευση και διαχείριση περιστατικών παραβίασης ασφαλείας
    • χρήση διακομιστών (server) που βρίσκονται σε αίθουσες με περιορισμένη πρόσβαση και υπόκεινται σε τακτικούς ελέγχους
    • χρήση πληροφοριακών συστημάτων και προγραμμάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν εγκατασταθεί κατά τρόπο που ελαχιστοποιεί τη χρήση προσωπικών δεδομένων ή/και δεδομένων εξακρίβωσης ταυτότητας του χρήστη
    • υιοθέτηση επιμέρους διαδικασιών διατήρησης προσωπικών δεδομένων και ασφαλούς διαγραφής/καταστροφής τους
    • πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων επί της αρχής «need-to-know»
    • συμβατική δέσμευση με τους τρίτους παρόχους στους οποίους διαβιβάζονται στοιχεία να προβαίνουν στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων βάσει των οδηγιών που τους παρέχονται και σε συμμόρφωση με τους εταιρικούς κανόνες και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Praktiker Hellas και την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων
    • κατάλληλες μαθηματικές/στατιστικές διαδικασίες για την κατάρτιση του προφίλ και εφαρμογή κατάλληλων μέτρων, ώστε να διορθώνονται οι παράγοντες που οδηγούν σε ανακρίβειες σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος σφαλμάτων.
  • 8. Πότε και πώς διαβιβάζουμε σε άλλους τα προσωπικά σας δεδομένα;

    Στο πλαίσιο και για τους σκοπούς του προγράμματος πιστότητας «my Praktiker», συνεργαζόμαστε με την εταιρεία NIOBIUM LABS R&D Services ΜΕΠΕ (Warply), με εγγεγραμμένη έδρα στην οδό Αθηνάς 2, Αθήνα, ΤΚ 10551, (η οποία εν προκειμένω ενεργεί ως «εκτελών την επεξεργασία»). Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα στοιχεία σας και σε τρίτους παρόχους οι οποίοι μας παρέχουν υπηρεσίες είτε για τη δημιουργία περιεχομένου και αποστολή επικοινωνίας, είτε για τη διενέργεια έρευνας, είτε για τη δημιουργία προσφορών, είτε διαφημιστικές εταιρείες, είτε εταιρείες που παρέχουν υποστηρικτικό έργο για τη διαχείριση αιτημάτων. Έτσι, μπορεί να χρειαστεί να μοιραστούμε μαζί τους τα προσωπικά σας δεδομένα. Ωστόσο, μοιραζόμαστε μαζί τους μόνο τα προσωπικά σας δεδομένα που είναι απαραίτητα για να παρέχουν τις υπηρεσίες που τους ζητάμε και απαιτούμε από αυτούς να προστατεύουν τα δεδομένα σας και να μην τα χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς. Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς αποθηκεύονται σε μία ή περισσότερες βάσεις δεδομένων που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις μας αλλά και σε τρίτους που είναι εγκατεστημένοι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί οι τρίτοι δεν χρησιμοποιούν ούτε έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, πέραν της αποθήκευσης και τυχόν ανάκτησης των δεδομένων αυτών.

  • 9. Τα δικαιώματά σας

    Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας, τα οποία επεξεργαζόμαστε. Επιπλέον, έχετε τα εξής δικαιώματα:

    9.1. Δικαίωμα διόρθωσης.

    9.2. Δικαίωμα διαγραφής (σε ορισμένες περιπτώσεις) των προσωπικών σας δεδομένων. Το μέλος δύναται ειδικότερα να διαγράψει τα στοιχεία του από το πρόγραμμα πιστότητας αποστέλλοντας το αίτημά του στην ηλεκτρονική διεύθυνση loyalty@praktiker.gr. με τίτλο «ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ CLUB» και παρέχοντας τις πληροφορίες: ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση. Η διαγραφή του από τα δικαιώματα ολοκληρώνεται εντός διαστήματος 10 εργάσιμων ημερών.

    9.3. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας ή εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων.

    9.4. Δικαίωμα (υπό προϋποθέσεις) να λάβετε τα προσωπικά σας δεδομένα ώστε να τα χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε αλλού.

    9.5. Στις περιπτώσεις που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα βασιζόμενοι στη συγκατάθεσή σας, έχετε επίσης το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας για το διάστημα πριν την ανάκληση της συγκατάθεσής σας.

    9.6. Δικαίωμα εναντίωσης στην αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων στο πλαίσιο της ανάλυσης από εμάς της εξατομικευμένης δραστηριότητάς σας ως μέλους και των αγοραστικών σας συνηθειών.

    Τέλος, έχετε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια Ελληνική ανεξάρτητη αρχή, η οποία είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (http://www.dpa.gr/).

  • 10. Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων εκτός της ΕΕ

    Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς δεν διαβιβάζονται ούτε υπόκεινται σε επεξεργασία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • 11. Πώς να επικοινωνήσετε μαζί μας;

    Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, χρησιμοποιώντας την στέλνοντας e-mail στο loyalty@praktiker.gr.

  • 12. Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων

    Έχουμε ορίσει ως Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων τη δικηγορική εταιρεία «ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ». Μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων στέλνοντας email στο dpo@praktiker.gr.

  • 13. Πληροφορίες Έκδοσης - Αλλαγές και Ενημερώσεις

    Η παρούσα Δήλωση ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 15/01/2019.

    Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε και επικαιροποιούμε την παρούσα Δήλωση σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, για οποιοδήποτε λόγο, χωρίς ειδοποίηση προς εσάς, πλην της ανάρτησης της επικαιροποιημένης Δήλωσης στην ιστοσελίδα μας. Μπορεί να στέλνουμε περιοδικά email προκειμένου να υπενθυμίζουμε τις αλλαγές και τις ενημερώσεις της παρούσας Δήλωσης αλλά θα πρέπει να ελέγχετε την ιστοσελίδα και την εφαρμογή μας συχνά για να ενημερώνεσθε για την τρέχουσα και ισχύουσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Γίνε μέλος Τώρα!

ΕΓΓΡΑΦΗ

Για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση και ευκολία, μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν την εφαρμογή myPraktiker για smartphone μέσω του App store (για iOS) ή του Google Play (για Android).

Το πρόγραμμα myPraktiker έχει ισχύ μόνο στην Ελλάδα και στο δίκτυο των καταστημάτων της εταιρίας Praktiker Hellas.

ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΑΣ ΜΕ:
VISA MasterCard DINNERS Maestro American Express Bank Upon delivery Iris
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ:
Visa MasterCard