ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ

Η Praktiker συμμετέχει δυναμικά στο Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΙΙ», αποτελώντας one-stop-shop επιλογή, καθώς σας υποστηρίζει ολοκληρωμένα. Εξασφαλίζουμε για εσάς ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών και προϊόντων, προτείνοντάς σας εξειδικευμένους επαγγελματίες σε κάθε στάδιο, από την υποβολή της αίτησής σας, την υλοποίηση των παρεμβάσεων και την υποβολή του φακέλου ολοκλήρωσης του έργου σας.

Ο αριθμός των ενδιαφερομένων που επέλεξαν το ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών της Praktiker από την υποβολή της αίτησης τους στο Πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ έχει συμπληρωθεί.
Όσοι έχετε έχετε εγκριθεί στο Πρόγραμμα σύμφωνα με σχετική Απόφαση Υπαγωγής και σας ενδιαφέρει το παραπάνω ολοκληρωμένο πακέτο της Praktiker, συνεχίστε να επικοινωνείτε μαζί μας για την υλοποίηση των παρεμβάσεων.


Γιατί να επιλέξετε την Praktiker

Εξειδικευμένη γκάμα προϊόντων

Διαθέτουμε τα προϊόντα που απαιτούνται από τις προδιαγραφές του προγράμματος με δυνατότητα επιλογών μάρκας, για κάθε κατηγορία παρέμβασης του προγράμματος. Οι διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνουν προϊόντα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, εξαιρετικής αντοχής και αισθητικής όπως:

 • Κουφώματα θερμοδιακοπής Αλουμινίου, κουφώματα PVC με ενεργειακούς υαλοπίνακες.
 • Υλικά θερμομονώσεων, στεγανώσεων και λοιπά κατάλληλα δομικά υλικά για την άρτια ολοκλήρωση των εργασιών στην τοιχοποιία, pilotis, δώμα, στέγη (πχ επισκευαστικά, σοβάδες, χρώματα, υλικά τελικής επικάλυψης, κ.λπ).
 • Συστήματα θέρμανσης / κλιματισμού για κάθε απαίτηση (π.χ. αντλίες θερμότητας, λέβητες αερίου & πετρελαίου, διαιρούμενες κλιματιστικές μονάδες τύπου split, κ.λπ).
 • Συστήματα παροχής Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) με ή χωρίς ηλιακή υποβοήθηση (π.χ. ηλιακοί θερμοσίφωνες, ηλιοθερμικά συστήματα βεβιασμένης κυκλοφορίας, αντλίες θερμότητας ΖΝΧ).

Εξειδικευμένοι συνεργάτες

Συνεργαζόμαστε με έμπειρους επαγγελματίες που απαιτεί το Πρόγραμμα για την ομαλή ολοκλήρωση όλων των σταδίων του (σύμβουλοι έργου, ενεργειακοί επιθεωρητές, εργολάβοι, κ.λπ).

Ο κάθε πολίτης που θα επιλέξει να συνεργαστεί με την Praktiker για το Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ», είτε ξεκινά τώρα να υποβάλλει την αίτηση του είτε έχει ήδη εγκριθεί:

 • Εξυπηρετείται προσωπικά από εξειδικευμένο στέλεχος της Praktiker, το οποίο μεριμνά για την ομαλή ολοκλήρωση κάθε σταδίου του προγράμματος, συντονίζοντας και κατευθύνοντας τους ενδιαφερόμενους στους ανάλογους επαγγελματίες, από την υποβολή της αίτησης έως και την υποβολή του φακέλου ολοκλήρωσης των εργασιών.
 • Λαμβάνει έκπτωση σε όλα τα είδη της Praktiker, σε διάστημα 1 έτους μετά την υποβολή του φακέλου ολοκλήρωσης των εργασιών ως ακολούθως:
  Έκπτωση 10% για αγορές έως 1.000 €, εφόσον έχει αγοράσει από τα καταστήματα μας την περίοδο που υλοποιεί το Εξοικονομώ με την Praktiker, είδη αξίας έως 5.000 €.
  Έκπτωση 10% για αγορές έως 2.000 €, εφόσον έχει αγοράσει από τα καταστήματα μας την περίοδο που υλοποιεί το Εξοικονομώ με την Praktiker, είδη αξίας > 5.000 €.


Πληροφορίες για το Πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα παρέχει στους πολίτες επιχορήγηση έως 70%, αναλόγως των ακόλουθων εισοδηματικών κριτηρίων, για την υλοποίηση προϋπολογισμού εργασιών:

(m2 κατοικίας Χ 250 €/m2, με μέγιστο τις 25.000 €, ο ΦΠΑ περιλαμβάνεται)

ΑΤΟΜΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΒΑΣΙΚΗ
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ

ΑΥΞΗΣΗ
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
/ΤΕΚΝΟ

ΜΕΓΙΣΤΗ
ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ

0

10.000 0 20.000 60% 5%

70%

10.000

15.000 20.000 25.000 50% 5%

70%

15.000

20.000 25.000 30.000 40% 5%

70%

20.000

25.000 30.000 35.000 35% 5%

70%

25.000

30.000 35.000 40.000 30% 5%

50%

30.000

35.000 40.000 45.000 25% 5%

50%

35.000

40.000 45.000 50.000 0% 0%

0%

Για το υπόλοιπο ποσό, επιπλέον της επιχορήγησης, δίνεται η δυνατότητα λήψης άτοκου τραπεζικού δανεισμού χωρίς προσημειώσεις, κατόπιν εξέτασης της δανειοληπτικής ικανότητας του ενδιαφερομένου. Αντί για τραπεζικό δανεισμό, το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καλυφθεί με ιδία συμμετοχή.

Η επιλέξιμη κατοικία είναι απαραίτητο:

 • Να μην έχει κριθεί κατεδαφιστέα.
 • Να είναι νόμιμη (να μην παρουσιάζει υπερβάσεις >7m2 από οικοδομική άδεια).
 • Nα έχει δηλωθεί σε οποιοδήποτε έτος της περιόδου 2015-2017 ως κύρια κατοικία στο Ε1 κάποιου πολίτη.
 • Να είναι ενεργοβόρα. Δηλαδή, να κατατάσσεται σε κατηγορία ενεργειακής απόδοσης Δ ή χαμηλότερης, όπως πιστοποιεί ο Ενεργειακός Επιθεωρητής.

Σε περίπτωση υπαγωγής και έως το ύψος του μέγιστου προϋπολογισμού που υπολογίζεται όπως παραπάνω, ο πολίτης δεν επιβαρύνεται με άλλες δαπάνες πέραν της δόσης του δανείου ή της ιδίας συμμετοχής του. Το κόστος των ενεργειακών επιθεωρήσεων (πριν και μετά τις παρεμβάσεις) εξοφλείται από τον πολίτη και επιστρέφεται σε αυτόν από το πρόγραμμα μετά την έγκριση του φακέλου ολοκλήρωσης των εργασιών.

Σε περίπτωση υποβολής αίτησης αλλά μη υπαγωγής στο πρόγραμμα, ο πολίτης επιβαρύνεται:

 • Με το κόστος της 1ης ενεργειακής επιθεώρησης (πριν τις παρεμβάσεις, την περίοδο υποβολής της αίτησης).
 • Το κόστος τακτοποίησης του ακινήτου εάν υπάρχουν υπερβάσεις >7m2. Το κόστος αυτό κυμαίνεται, καθώς εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, που θα σας αναλύσει ο αρμόδιος μηχανικός σας.


Τρόποι επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τις δυνατότητες συνεργασίας με την Praktiker Hellas μπορείτε να επικοινωνείτε με τους ακόλουθους τρόπους:

Τηλεφωνικά στο 211 1064944

Στις Πληροφορίες των Καταστημάτων μας σε σχετικό σημείο

Μέσω φόρμας επικοινωνίας στο praktiker.gr

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ

Σας παροτρύνουμε να ενεργήσετε άμεσα καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων αναμένεται να παρουσιάσει μεγάλη συμμετοχή, όπως και στον προηγούμενο κύκλο υποβολής πριν μερικούς μήνες.

ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΑΣ ΜΕ:
VISA MasterCard DINNERS Maestro American Express Bank Upon delivery Iris
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ:
Visa MasterCard