Βάλε χρώμα στον Μάιο και πρόσθεσε στη συλλογή σου μια Στρελίτζια, ένα αειθαλές, πολυτελές φυτό με εξωτικά χρώματα, ιδανικό για να διακοσμήσεις κάθε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο, δίνοντας μια αίσθηση ζωντάνιας.


Πότισμα:

Άνοιξη/Καλοκαίρι: 1 φορά / εβδομάδα έως και 1 φορά / μήνα

Φθινόπωρο/Χειμώνας: 1 φορά / 2 εβδομάδες έως 1 φορά / 2 μήνες

Έχει ανάγκη για άμεση έκθεση στο ηλιακό φως.

Δες εδώ

Πρόσθεσε μια εξωτική πινελιά!

Η Στρελίτζια είναι ένα αρκετά ανθεκτικό φυτό, ιδανικό για εσένα που κάνεις τα πρώτα σου βήματα στην κηπουρική. Με τη σωστή φροντίδα μπορεί να προσφέρει μια εντυπωσιακή και εξωτική πινελιά στον εσωτερικό ή στον εξωτερικό σου χώρο.

Γνώρισέ τη!

Η Στρελίτζια κατάγεται από την Βόρεια Αφρική και είναι αειθαλές, πολυτελές, ριζωματώδες ποώδες φυτό με μεγάλα φύλλα και μπορεί να φτάσει έως και 2m ύψος στο φυσικό περιβάλλον και 1.50m διάμετρο, ανθίζοντας τις περιόδους του καλοκαιριού και του φθινοπώρου.

Ήξερες ότι...

Είναι γνωστό και ως «Πουλί του Παραδείσου», καθώς έχει μεγάλα εκπληκτικά πορτοκαλί - μπλε αλλά και λευκά άνθη, σχήματος πουλιού και συμβολίζει την μεγαλοπρέπεια λόγω της εξωτικής του εμφάνισης.

Που να την τοποθετήσεις:

Τοποθέτησέ την σε εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο, αποφεύγοντας τις πολύ ακραίες θερμοκρασίες αλλά και τις πηγές θερμότητας, καθώς μπορεί να τη βλάψουν. Να θυμάσαι, χρειάζεται υγρασία και φως για να ευδοκιμήσει.

Δες εδώ

Πως να τη φροντίσεις;

Για να ευδοκιμήσει η Στρελίτζια, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς λίπανση μια φορά την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού και να φροντίσεις να αφαιρέσεις τα μαραμένα ή νεκρά κλαδιά και φύλλα.

Δες εδώ

Μη διαστάσεις να την προσθέσεις στη συλλογή σου αλλά και να τη χαρίσεις ως δώρο πίστης σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο.