Το γραφείο σου αποτελεί χώρο δημιουργίας! Είναι το μέρος στο οποίο μπορείς να βρεις ηρεμία και να συγκεντρωθείς. Αν είσαι από αυτούς που δουλεύουν από το σπίτι ή σου αρέσει το gaming, τότε σίγουρα είναι ο χώρος που περνάς τον περισσότερό σου χρόνο. Άρα είναι σημαντικό να τον φτιάξεις έτσι ώστε να σε βολεύει και ταυτόχρονα να σε εμπνέει.


Γραφείο

Το γραφείο σου πρέπει να αντικατοπτρίζει το προσωπικό σου στιλ αλλά να καλύπτει και τις ανάγκες σου. Διάλεξε ένα μικρό γραφείο με ποιοτικό σκελετό για να έχεις ελεύθερο χώρο να συγκεντρωθείς. Αν όμως χρειάζεται να απλώσεις τις οθόνες και τα εξαρτήματα του υπολογιστή σου, επίλεξε ένα μεγαλύτερο με περισσότερους χώρους αποθήκευσης.

Καρέκλα γραφείου

Η καρέκλα σου αποτελεί και την πιο σημαντική επιλογή, καθώς στηρίζει και αγκαλιάζει το σώμα σου για πολλές ώρες. Επένδυσε σε μια καρέκλα με αρκετές επιλογές προσαρμογής, έτσι ώστε να βρεις αυτή που σου ταιριάζει. Ψάξε για μια καρέκλα που σου επιτρέπει να κάθεσαι άνετα με ίσους ώμους και ταυτόχρονα να στηρίζει σωστά την οσφυϊκή σου χώρα.

Για να πετύχεις την ιδανική στάση σώματος, φρόντισε το κεφάλι σου να είναι ευθυγραμμισμένο με τον κορμό και διάλεξε μία καρέκλα με κλίση πλάτης μεταξύ 90°-110°, έτσι ώστε η λεκάνη να ακουμπά το πίσω μέρος της καρέκλας. Για να διατηρήσεις πιο εύκολα σωστή στάση του σώματος, διάλεξε μία καρέκλα με ενσωματωμένο ανατομικό μαξιλάρι μέσης και φρόντισε να ρυθμίσεις το ύψος της ώστε τα γόνατα να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τους μηρούς.

Προτίμησε μία καρέκλα με ύφασμα mesh, που επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί και στην επιδερμίδα να αναπνέει ή μία δερμάτινη για περισσότερη άνεση.. Φρόντισε η καρέκλα που θα επιλέξεις να είναι εργονομική και να διαθέτει μηχανισμούς που επιτρέπουν τη ρύθμισή της, έτσι ώστε να βρεις τη θέση που ταιριάζει σε εσένα.

Βιβλιοθήκη

Μια βιβλιοθήκη γεμίζει τον χώρο και τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος. Διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει και τοποθέτησέ την σε ένα σημείο που έχεις καλή πρόσβαση. Αν έχεις πολλά βιβλία, βάλ΄τα με την σειρά που θα είναι εύκολο να τα βρεις και τοποθέτησε μερικά διακοσμητικά αξεσουάρ στα ράφια για να δώσεις μικρές ευχάριστες πινελιές στον χώρο. Αν θες να δώσεις μία πιο μοντέρνα αισθητική, προτίμησε ανοιχτές ή μεταλλικές βιβλιοθήκες. Αν όμως θέλεις να διατηρήσεις την αίσθηση του κλασικού, τότε επίλεξε ξύλινες.