Ο χώρος που το φαγητό γίνεται τέχνη, οι μυρωδιές μετατρέπονται σε γεύσεις και οι συζητήσεις αναμειγνύονται με γέλια και όμορφες ιστορίες. Δημιούργησε την τραπεζαρία που ταιριάζει στην αισθητική σου και φτιάξε τις δικές σου αναμνήσεις γύρω από το τραπέζι.


1. Βάλε μέτρο

Πριν επιλέξεις το τραπέζι σου, μέτρησε τον χώρο για να αποφασίσεις τις διαστάσεις που χρειάζεσαι. Το τραπέζι πρέπει να έχει τουλάχιστον 90cm απόσταση από τον τοίχο ή τα έπιπλα που βρίσκονται κοντά του, προκειμένου να μπορείς να κάθεσαι άνετα, αλλά και να μετακινείσαι εύκολα πίσω από τις καρέκλες.

2. Μοιράσου τον χώρο

Σκέψου πόσα άτομα φαντάζεσαι να κάθονται συνήθως γύρω από το τραπέζι σου, και άσε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα να λειτουργήσει ως ένας ακόμα δείκτης για το μέγεθος του τραπεζιού που θα επιλέξεις.

3. Βρες το σχήμα

Το τραπέζι σου έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Βρες το κατάλληλο σχήμα για τον χώρο σου και φτιάξε την τραπεζαρία που ονειρεύεσαι.

 • Η κλασική επιλογή

  Ένα μακρόστενο ή ορθογώνιο τραπέζι είναι και το πιο σύνηθες. Σου εξοικονομεί χώρο λόγω της κατασκευής του, ενώ φιλοξενεί τέσσερα ή περισσότερα άτομα.

  Tip: Για μικρότερους χώρους, επίλεξε ένα επεκτεινόμενο, έτσι ώστε να το προσαρμόζεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.

 • Για ατέλειωτες συζητήσεις

  Ένα στρογγυλό τραπέζι ευνοεί περισσότερο απ’ όλα την επικοινωνία και φέρνει τους πάντες πιο κοντά. Προσφέρει μία ιδιαίτερη αισθητική στον χώρο, ενώ ενδείκνυται τόσο για μικρά, όσο και για μεγάλα δωμάτια.

 • Για λίγους και καλούς

  Ένα τετράγωνο τραπέζι είναι ιδανικό για μικρούς χώρους, ιδιαίτερα αν το δείπνο προορίζεται για λίγα άτομα.

 • Για μία ιδιαίτερη νότα στον χώρο

  Ένα οβάλ τραπέζι μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά άτομα και οι στρογγυλεμένες άκρες του θα σου προσφέρουν ένα ξεχωριστό στιλ, συνδυάζοντας τις ιδιότητες του ορθογώνιου και του στρογγυλού.

4. Βρες την καρέκλα σου

Επίλεξε τις σωστές καρέκλες για την τραπεζαρία σου, καθώς πέρα από όμορφες, πρέπει να είναι και λειτουργικές. Πριν προχωρήσεις σε αγορά, βεβαιώσου ότι κάθεσαι σωστά και ότι θα είναι βολικές την ώρα του φαγητού.

5. Ανακάλυψε την τέχνη του σερβιρίσματος!

Εγκαινίασε την ανανεωμένη τραπεζαρία σου με ένα αξέχαστο δείπνο παρέα με τους αγαπημένους σου. Στήσε το τραπέζι με το δικό σου στιλ και εντυπωσίασέ τους με μοναδικές γεύσεις. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις μερικές διακοσμητικές λεπτομέρειες και ένα τραπεζομάντηλο που ξεχωρίζει.