Ο καναπές σου είναι και ο βασικός πρωταγωνιστής του σαλονιού σου. Είναι το έπιπλο που θα σου προσφέρει ξεκούραση αλλά και θα μεταμορφώσει τον χώρο σου σε μία φιλόξενη γωνιά.

Ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα για να βρεις τον καναπέ που ταιριάζει απόλυτα στον χώρο σου, αναδεικνύοντας την αισθητική του:


1. Μέτρηση Διαστάσεων:

Η αρχή είναι στο μέτρημα. Μέτρησε προσεκτικά τον χώρο του καθιστικού σου και άφησε αρκετό χώρο για να "αναπνεύσει" το δωμάτιο. Μπορείς ακόμη να χρησιμοποιήσεις χαρτοταινία για να σχεδιάσεις τον περίγυρο του καναπέ στο πάτωμα, ώστε να έχεις μια οπτική αίσθηση του πως θα εναρμονίζεται με τα υπόλοιπα έπιπλα.

2. Κατασκευή:

Δώσε προσοχή στην κατασκευή, καθώς παίζει καθοριστικό ρόλο, τόσο για την αντοχή του καναπέ στο βάρος, όσο και για την αντοχή του στον χρόνο.

  • Η μασίφ ξυλεία και το μέταλλο αποτελούν ιδανικές επιλογές σκελετού.
  • Η πυκνότητα στα αφρώδη υλικά του καναπέ είναι ενδεικτική της ποιότητας και της ανθεκτικότητάς του. Όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο περισσότερο διατηρείται το σχήμα του καναπέ, δηλαδή δεν δημιουργούνται βαθουλώματα σε βάθος χρόνου, ενώ προσφέρει και καλύτερη στήριξη.

3. Επιλογή Μηχανισμών:

Σκέψου ποιοι μηχανισμοί εξυπηρετούν τις δικές σου ανάγκες. Υπάρχουν καναπέδες με μηχανισμό ανάκλησης προσκέφαλου για άνετη στήριξη του αυχένα σου, υβριδικοί καναπέδες που γίνονται κρεβάτια και καναπέδες με αποθηκευτικό χώρο για περισσότερη εξοικονόμηση χώρου.

4. Υφάσματα:

Διάλεξε προσεκτικά το ύφασμα. Τα υφάσματα τύπου Easy Clean, που καθαρίζονται εύκολα, αλλά και τα υδροαπωθητικά υφάσματα, που είναι ανθεκτικά στους λεκέδες, αποτελούν αξιόπιστες επιλογές, ώστε να φαίνεται ο καναπές σου, σαν καινούργιος για πολύ καιρό ακόμη!


Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, θα μπορέσεις να βρεις έναν καναπέ που όχι μόνο θα χωράει τέλεια στον χώρο σου, αλλά θα είναι και ανθεκτικός και πρακτικός για τις ανάγκες σου. Και μην ξεχνάς να τον συνδυάσεις με μερικά άνετα και ιδιαίτερα έπιπλα σαλονιού για να δημιουργήσεις ένα σαλόνι που θα αντικατοπτρίζει το στιλ σου.