Μάθε πώς θα επιλέξεις τον κατάλληλο αφυγραντήρα!

Μάθε πώς θα επιλέξεις τον κατάλληλο αφυγραντήρα!

Είναι γεγονός ότι το ανθρώπινο σώμα αντιλαμβάνεται το «κρύο» ως συνδυασμό της θερμοκρασίας, της υγρασίας και άλλων παραγόντων. Ένας χώρος με θερμοκρασία 24°C και επίπεδο υγρασίας 80% δίνει την αίσθηση πιο έντονου κρύου από έναν αντίστοιχο χώρο με θερμοκρασία 20°C και επίπεδο υγρασίας λιγότερο από 50%.

Οι αφυγραντήρες αποτελούν την ιδανική λύση για την αντιμετώπιση της υγρασίας και παράλληλα δημιουργούν ιδανικές συνθήκες απόδοσης θέρμανσης, με αποτέλεσμα τη μείωση κόστους.

Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία και μπορείς να βρεις αυτόν ακριβώς που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Κάποια ενδεικτικά κριτήρια είναι:

Τα τετραγωνικά και το ποσοστό υγρασίας του χώρου

Επιφάνεια χώρου με μέση υγρασία 50-60% (m²)

Επιφάνεια χώρου με μέση υγρασία 70-80% (m²)

Απόδοση Αφυγραντήρα (lt/24h)

Έως 30

Έως 20

8

30 έως 45

20 έως 30

12

45 έως 70

30 έως 45

16

70 έως 90

45 έως 60

20

90 έως 120

60 έως 80

25

120 έως 150

80 έως 100

30

Οι διαστάσεις αναφέρονται σε ενιαίους χώρους και οι μετρήσεις για την αντιστοιχία m² με ποσοστό υγρασίας, έχουν γίνει σε εργοστασιακές συνθήκες.

Αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγρασίας καλό θα ήταν να επιλεγείς ένα μεγαλύτερο μοντέλο από αυτό, που αντιστοιχεί στα τετραγωνικά του χώρου σου.

Επίπεδα θορύβου

Φρόντισε ο αφυγραντήρας που θα επιλέξεις να έχει χαμηλά επίπεδα θορύβου λειτουργίας, ειδικά αν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσεις στο υπνοδωμάτιό σου. Καλό είναι για μικρά δωμάτια ο θόρυβος να μην ξεπερνά τα 38 – 42 dB στη χαμηλή ταχύτητα και στην υψηλή ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 44 – 52 dB.

Ιονιστής

Η ύπαρξη θετικών και αρνητικών ιόντων στην ατμόσφαιρα βοηθάει στην εξουδετέρωση των βακτηριδίων, της σκόνης, των οσμών καθώς και των αιωρούμενων σωματιδίων. Η ύπαρξη ιονιστή είναι απαραίτητη κυρίως σε χώρους που βρίσκονται άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες, μωρά αλλά και ηλικιωμένοι.

Αποχέτευση

Η δυνατότητα συνεχούς αποχέτευσης, επιτρέπει στον αφυγραντήρα να λειτουργεί συνεχώς χωρίς να χρειάζεται άδειασμα του κάδου του. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι απαραίτητη αν η συσκευή προορίζεται για χώρους με μεγάλο πρόβλημα υγρασίας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή του αφυγραντήρα παίζουν τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως η απαιτούμενη θερμοκρασία και η σχετική υγρασία, στην οποία αποδίδει τον υποσχόμενο όγκο νερού (η απόδοση του αφυγραντήρα αυξάνεται, όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία και η υγρασία του χώρου στον οποίο λειτουργεί).

Φίλτρα

Πλέον αρκετοί αφυγραντήρες διαθέτουν και επιπλέον φίλτρα όπως HEPA που συμβάλουν σημαντικά στην απομάκρυνση σκόνης και μικροβίων.

Wifi

Oι αφυγραντήρες που διαθέτουν αυτή την λειτουργία μπορούν να ρυθμίζονται απομακρυσμένα μέσω εφαρμογής στο κινητό.

Στέγνωμα ρούχων

Ο αέρας που παράγεται ενισχύει την αίσθηση φρεσκάδας και εξασφαλίζει στεγνά και ευωδιαστά ρούχα σε σύντομο χρονικό διάστημα, διατηρώντας το δωμάτιο απόλυτα στεγνό.

Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες σου, στα Praktiker θα βρεις μεγάλη γκάμα σε αφυγραντήρες ώστε να βρεις αυτόν που σου ταιριάζει. Κάνε την επιλογή σου ανάμεσα σε κορυφαία brands και μοντέλα με προηγμένες τεχνολογίες και έξυπνες λειτουργίες!

 
Κάντε τις πληρωμές σας με:
VISA MasterCard DINNERS Maestro Bank Upon delivery Iris
Ασφαλείς αγορές με:
Visa MasterCard

Best Workplaces
Best Workplaces Europe
superbrand

Επίλεξε κατάστημα παραλαβής

Συμπλήρωσε τον ΤΚ

ή επίλεξε ένα κατάστημα εξυπηρέτησης: