Στο καθιστικό περνάμε στιγμές χαλάρωσης μετά τη δουλειά ή τη σχολή και ο καναπές γίνεται το αγαπημένο στέκι της παρέας τα σαββατοκύριακα. Είναι ο χώρος στον οποίο αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, δημιουργούμε και πειραματιζόμαστε με τη διακόσμηση και την αισθητική.

Ας δούμε πώς μπορούμε να μετατρέψουμε το καθιστικό στην πιο μοντέρνα και εντυπωσιακή σύνθεση με αέρα Νέας Υόρκης για να μας ανταμείβει με άνεση και ευχαρίστηση, κάθε στιγμή!

Δημιουργήστε τον ασπρόμαυρο τοίχο βήμα-βήμα:

Οριοθετήστε το τοιχίο που θέλετε να εφαρμόσετε την τεχνοτροπία ανάλογα με το φάρδος του καναπέ σας. Μπορείτε να βάψετε ολόκληρο τον τοίχο ή μόνο ένα τμήμα αυτού!

Βάψτε τον τοίχο λευκό και αφήστε τον να στεγνώσει καλά! Προτείνουμε ματ λευκό χρώμα για καλύτερη εφαρμογή!

Χαράξτε με ένα μολυβάκι και ένα μεγάλο χάρακα τις λωρίδες για τη μαύρη βαφή. Μια γωνία 45μοίρες και φάσες φάρδους 20 περίπου εκατοστών, θα δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Εφαρμόστε καλά μπλε ταινία σε όλο το μήκος του τοιχίου πατώντας πάνω στις γραμμές που χαράξατε πριν με το μολύβι.

Περάστε εναλλάξ τις λωρίδες με μαύρο χρώμα χρησιμοποιώντας ένα λεπτό ρολό. Προτείνουμε σατινέ χρώμα για τις μαύρες λωρίδες για περισσότερο κοντράστ! Περάστε τις μαύρες λωρίδες τουλάχιστον 2 χέρια χρώμα!

Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει καλά και εν συνεχεία αφαιρέστε πολύ προσεκτικά τις μπλε ταινίες. Με ένα μικρό πινελάκι διορθώστε τυχόν ατέλειες!

Τοποθετήστε τον νέο σας καναπέ και ένα εντυπωσιακό φωτιστικό σε minimal γραμμή! Μπορείτε ακόμα να σετάρετε τον τοιχίο σας με μια βιβλιοθήκη!

Μην φοβηθείτε να διακοσμήσετε τον καναπέ σας με υφάσματα σε γκρι και μπεζ αποχρώσεις! Η ένταση του ασπρόμαυρου τοιχίου θα ηρεμήσει και το αποτέλεσμα θα είναι πολυτελές!

«Σπάστε» τη μονοχρωμία με πολυθρόνες και φυτά σε ένα έντονο χρώμα ανάλογα με την αισθητική σας! Το βαθύ μωβ, το τυρκουάζ, ή και το λαχανί, θα κάνει το χώρο σας πολύ πιο ζωντανό!

Το νέο σας σαλόνι σε New York στυλ είναι έτοιμο για να απολαύσετε έναν αρωματικό καφέ ή ένα δροσερό κοκτέιλ με τους φίλους σας!


Τα προϊόντα της παραπάνω σύνθεσης: