Η χρήση ενεργειακών πηγών (καύση ορυκτών καυσίμων) παράγει αέρια του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του πλανήτη. Προκειμένου να μειωθεί η συγκεκριμένη επίδραση θα πρέπει να γίνεται προσεκτική χρήση των σύγχρονων πηγών ενέργειας. Τα θερμομονωμένα κτίρια εξασφαλίζουν εξοικονόμηση ενέργειας έως 50%, συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρηση καλύτερου περιβάλλοντος.

Με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος θερμοπρόσοψης επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας τόσο το χειμώνα καταναλώνοντας λιγότερα καύσιμα για θέρμανση όσο και το καλοκαίρι καταναλώνοντας λιγότερο ρεύμα για κλιματισμό. Το κόστος εφαρμογής του συστήματος αποσβένεται πολύ γρήγορα από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του. Παράλληλα, είναι η ιδανική λύση για την ανακαίνιση του σπιτιού, λόγω της μεγάλης ποικιλίας των αποχρώσεων των σοβάδων.

Επιπρόσθετα, συμπληρώνοντας τα κενά & τις οπές με προϊόντα στεγανοποίησης, μπορείτε να διατηρήσετε τα σπίτια σας ζεστά το χειμώνα και δροσερά το καλοκαίρι. Μειώνοντας τη χρήση ενέργειας στο σπίτι, μπορείτε να προστατέψετε τον πλανήτη και να εξοικονομήσετε επίσης χρήματα!

Μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια εφαρμόζοντας προϊόντα σφράγισης όπως λάστιχα στα παράθυρα & τις πόρτες και σφραγιστικές ταινίες στις πόρτες. Τα προϊόντα σφράγισης δεν είναι ακριβά και η επένδυση μπορεί να αποσβεστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και κατεβαίνει, οι τοίχοι στο σπίτι διαστέλλονται και συστέλλονται δημιουργώντας κενά στους τοίχους και τα σημεία ένωσης. Μπορείτε να γεμίσετε αυτά τα κενά & τις οπές με σφραγιστικά προϊόντα όπως αφρό πολυουρεθάνης και σιλικόνη στεγανοποίησης. Ως αποτέλεσμα, χρησιμοποιείτε λιγότερη ενέργεια για τη θέρμανση και ψύξη του σπιτιού, μειώνοντας παράλληλα τη συμμετοχή σας στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Από πού χάνεται η θερμότητα στα σπίτια;

20-50% των απωλειών θερμότητας σε κτίρια οφείλεται σε θερμογέφυρες. Άλλα σημεία στα οποία σημειώνεται απώλεια θερμότητας είναι:

  • Οροφές: 25%
  • Τοίχοι πλήρωσης: 15-25%
  • Παράθυρα: 10-25%
  • Δάπεδα: 10%
Πως μπορώ να αποτρέψω μια διαρροή αέρα;

Ο αέρας περνάει από τις πόρτες & τα παράθυρα, οπές διέλευσης καλωδίων και κενά γύρω από σωληνώσεις που δεν έχουν σφραγιστεί σωστά. Αυτές οι οπές & τα κενά προκαλούν μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι. Σφραγίζοντας με εύκολο τρόπο αυτές τις ρωγμές και τα κενά στις πόρτες & τα παράθυρα του σπιτιού με σφραγιστικά προϊόντα, μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια έως 40%.

Στεγανοποίηση

Η στεγανοποίηση είναι η ιδανική λύση για την κάλυψη οπών ή ρωγμών σε σημεία σύνδεσης μεταξύ παραθύρων και τοίχων αλλά και κενών στον τοίχο.

Αφρός πολυουρεθάνης και σιλικόνη στεγανοποίησης:

Οι πόρτες και τα παράθυρα είναι σχεδιασμένα να διατηρούν το κρύο έξω από το σπίτι και τη ζέστη μέσα σε αυτό. Όμως, δεν προσφέρουν αεροστεγές αποτέλεσμα και υπάρχει εισροή και εκροή αέρα. Με τη χρήση αφρού πολυουρεθάνης και σιλικόνης στεγανοποίησης μπορούν να σφραγιστούν οι ρωγμές και οι οπές με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας έως και 20%.

Γενικές συμβουλές για μόνωση
  • Μπορείτε να κάνετε εξοικονόμηση ενέργειας έως 70% μονώνοντας τα δάπεδα, την οροφή και τους τοίχους με μονωτικά φύλλα.
  • Η ιδανική θερμοκρασία δωματίου είναι 20 °C. Μειώστε τη θερμοκρασία του δωματίου κατά 1 °C και εξοικονομήστε ενέργεια κατά 6%
  • Μην τοποθετείτε τίποτα πάνω ή μπροστά από τα καλοριφέρ.
  • Αν πρόκειται να λείψετε από το σπίτι για μερικές ημέρες, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 15 °C. Αν πρόκειται να λείψετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 12 °C.
  • Κλείνετε τα παραθυρόφυλλα και τις κουρτίνες το βράδυ ώστε η θερμότητα να παραμένει μέσα στο σπίτι.