Προϊόντα Υπηρεσίες
210 99 40 000 Δωρεάν μεταφορά για αγορές άνω των 349€ Έως 60 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα €πιστροφή Eurobank

Εξοικονόμηση Νερού στο Σπίτι

Εξοικονόμηση Νερού στο Σπίτι

Ο πλανήτης μας αποτελείται κατά 71% από νερό, ωστόσο ένα από τα επιτακτικότερα παγκόσμια προβλήματα είναι η λειψυδρία. Η αντιμετώπισή της είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Σε αυτό το άρθρο, θα βρεις χρήσιμες συμβουλές και προϊόντα για να κάνεις την αρχή.

Πλυντήριο Ρούχων

Διάλεξε ένα πλυντήριο ρούχων με λειτουργία αυτόματου ζυγίσματος ρούχων, η οποία προσαρμόζει την κατανάλωση νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και χρόνου πλύσης ανάλογα με την ποσότητα και το είδος των ρούχων. Φρόντισε επίσης, να διαθέτει τεχνολογία συστήματος αυτόματης δοσολογίας, έτσι ώστε να χρησιμοποιεί με ακρίβεια όσο απορρυπαντικό χρειάζεται, εξοικονομώντας τόσο νερό, όσο και απορρυπαντικό.

Επίλεξε τη ρύθμιση ECO, που προσαρμόζει την ποσότητα του νερού, την θερμοκρασία αλλά και τον χρόνο πλύσης, ώστε να προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας και περίμενε μέχρι να γεμίσει το πλυντήριό σου πριν πλύνεις.

Καζανάκι διπλής ροής

Προτίμησε καζανάκι διπλής ροής, καθώς διαθέτει δύο κουμπιά για μικρότερη ή μεγαλύτερη ροή, ανάλογα με την ανάγκη. Εναλλακτικά, μπορείς να περιορίσεις το νερό που χρειάζεται το καζανάκι, τοποθετώντας στη δεξαμενή ένα γεμάτο πλαστικό μπουκάλι (με νερό και άμμο), χωρητικότητας ενός λίτρου.

Φίλτρο Οικονομίας

Εγκατάστησε στις μπαταρίες του μπάνιου και της κουζίνας φίλτρο οικονομίας, που καθιστά ελεγχόμενη τη ροή του νερού και περιορίζει σημαντικά τις απώλειες. Φυσικά, μπορείς να επιλέξεις για τον νιπτήρα σου μία μπαταρία με ενσωματωμένο το φίλτρο οικονομίας!

Τηλέφωνα Πολλαπλών Ροών και Σπιράλ Μπάνιου

Αντίστοιχες προσαρμογές μπορούν να γίνουν στο ντουζ, επιλέγοντας σπιράλ λουτρού και τηλέφωνα μπάνιου πολλαπλών ροών.

Πλυντήριο Πιάτων

Προτίμησε το πλυντήριο πιάτων από το πλύσιμο στο χέρι, καθώς βοηθάει στην εξοικονόμηση νερού. Ιδανική επιλογή αποτελούν τα πλυντήρια με αισθητήρα φορτίου, καθώς εξασφαλίζουν βέλτιστη χρήση του νερού ακόμα και όταν γεμίζεις το μισό πλυντήριο, εξοικονομώντας έτσι νερό και ρεύμα.

Ηλεκτρονική Μπαταρία Μπάνιου

Εξέτασε την επιλογή της μπαταρίας με φωτοκύτταρο, η οποία αντιλαμβάνεται πότε είναι αναγκαίο να τρέχει το νερό, αποφεύγοντας την άσκοπη κατανάλωση.

Αυτόματο Πότισμα

Το αυτόματο πότισμα εξασφαλίζει τη σωστή ποσότητα νερού που χρειάζονται τα φυτά σου! Όταν ποτίζεις με πιο αραιή συχνότητα, αλλά περισσότερο, αναπτύσσεις ένα βαθύτερα ριζωμένο σύστημα, το οποίο ανταποκρίνεται καλύτερα στην ξηρασία.

Πότιζε την αυλή σου ώρες που το σύστημα ποτίσματος έχει λιγότερες «απώλειες», π.χ. όταν δε φυσάει πολύ ή νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα για να μην εξατμίζεται το νερό λόγω ήλιου και υψηλής θερμοκρασίας. Για να μην το ξεχνάς, χρησιμοποίησε έναν προγραμματιστή αυτόματου ποτίσματος.

Πλυστικά μηχανήματα

Με τη χρήση πλυστικών μηχανημάτων επιτυγχάνεται εξοικονόμηση νερού έως και 50% σε σχέση την χρήση του παραδοσιακού λάστιχου ποτίσματος.

Εδαφοκάλυψη

Πρόσθεσε υλικά εδαφοκάλυψης στον κήπο σου, που επιβραδύνουν τον ρυθμό εξάτμισης του νερού, εξοικονομώντας τόσο νερό, όσο και χρόνο ποτίσματος.

Αξιοποίησε το Βρόχινο Νερό

Συγκέντρωσε και αξιοποίησε το βρόχινο νερό στο πλύσιμο του αυτοκινήτου, στο καζανάκι της τουαλέτας αλλά και στο πότισμα των φυτών.

Τώρα που έμαθες όλες αυτές τις χρήσιμες συμβουλές, μπορείς να ξεκινήσεις να εξοικονομείς νερό στην καθημερινότητά σου, καθιερώνοντας ένα πιο οικολογικό τρόπο ζωής!

Κάνουμε όλοι μαζί την πόλη μας πιο πράσινη, από σήμερα!

 
Κάντε τις πληρωμές σας με:
VISA MasterCard DINNERS Maestro Bank Upon delivery Iris
Ασφαλείς αγορές με:
Visa MasterCard

Best Workplaces
Best Workplaces Europe
superbrand Green Brand Awards 2023
Επίλεξε κατάστημα παραλαβής
ή επίλεξε ένα κατάστημα εξυπηρέτησης: