Προϊόντα Υπηρεσίες
210 99 40 000 Δωρεάν μεταφορά για αγορές άνω των 449€ Έως 60 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα €πιστροφή Eurobank

Μετακινήσου οικονομικά και οικολογικά!

Μετακινήσου οικονομικά και οικολογικά!

Πώς θα το κάνεις αυτό; Βάζοντας στη ζωή σου την ηλεκτροκίνηση. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, πατίνια και scooter! Ας τα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα!

Ηλεκτρικά ποδήλατα

Με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μπορείς να καλύψεις εύκολα μεγάλες αποστάσεις, ακόμα κι αν διανύεις ανηφορική ή γενικότερα δύσκολη διαδρομή. Καταβάλλοντας μικρότερη προσπάθεια από ένα συμβατικό ποδήλατο και με χαμηλή δαπάνη ενέργειας, μπορείς να μετατρέψεις οποιαδήποτε διαδρομή σε ξεκούραστη βόλτα.

Είναι ένα ιδανικό μέσο μετακίνησης για την εργασία σου, για ψώνια, για μια εκδρομή, καθώς εύκολα και ξεκούραστα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όλες τις εποχές, ακόμα και τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα με διάφορα επίπεδα ενίσχυσης, ενώ είναι κατασκευασμένο για να βοηθά τον ποδηλάτη, υποβοηθώντας τον στην κίνηση του πεταλιού.

Η «μηχανή του» ενεργοποιείται μέσα από το πετάλι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ενέργεια, όπως και όποτε επιθυμεί ο ποδηλάτης. Η μπαταρία του βρίσκεται πάνω στον σκελετό. H μέγιστη ταχύτητα με ηλεκτρική υποβοήθηση είναι τα 25 km/h. Έπειτα λόγω του κόφτη ασφαλείας η ηλεκτρική υποβοήθηση σταματάει να λειτουργεί.

Τι να προσέξεις κατά την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου

  • Να έχει σκελετό αλουμινίου ώστε να είναι ελαφρύ.
  • Να έχει μπαταρία λιθίου 36V/10Ah (για υψηλή απόδοση και μεγάλη διάρκεια ζωής).
  • Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς ασφαλή κλειδαριά, τόσο για τον σκελετό όσο και την μπαταρία (αν δεν έχει ήδη ενσωματωμένη ασφάλεια μπαταρίας), ώστε να μειώσεις τον κίνδυνο κλοπής.

Ηλεκτρικά πατίνια

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι compact και συνήθως έχουν πολύ μικρό μήκος/πλάτος και χαμηλό κέντρο βάρους. Είναι αρκετά ελαφριά (ένα κλασικό μοντέλο ζυγίζει περίπου 12-15 κιλά) κι έτσι μπορείς να το ανεβάσεις πολύ εύκολα σε πεζοδρόμιο, να το κατεβάσεις στο σταθμό του μετρό από τις σκάλες, να το πάρεις μαζί σου στο λεωφορείο κ.ά. Είναι το ιδανικό μέσο αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις συνδυαστικά με τα ΜΜΜ.

Είναι εύκολο στην οδήγηση διότι ο αναβάτης βρίσκεται κοντά στο έδαφος και σε όρθια θέση, πράγμα που σημαίνει ότι σε οποιοδήποτε εμπόδιο μπορεί να σταματήσει πολύ εύκολα και να συνεχίσει την πορεία του με τα πόδια. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η χαρά και η αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει απλόχερα σε όποιον το οδηγεί. Για την οδήγηση του ηλεκτρικού πατινιού δεν απαιτείται σχεδόν καμία κίνηση/προσπάθεια από τον αναβάτη. Έτσι, το πατίνι είναι ιδανικό για να πηγαίνεις οπουδήποτε χωρίς ίχνος ιδρώτα ή κούρασης.

Τέλος, τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν μικρότερο κόστος συντήρησης σε σχέση με τα ποδήλατα. Η απουσία σασμάν, αλυσίδας, γραναζιών κ.λπ. αφαιρεί ένα σημαντικό μέρος της πολυπλοκότητας και της συντήρησης που απαιτείται.

Τι να προσέξεις κατά την αγορά ηλεκτρικού πατινιού

  • Να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία έτσι ώστε να μην κινδυνεύεις να μείνει από μπαταρία στον δρόμο.
  • Να διαθέτει τον κατάλληλο «κυβισμό» ώστε να σου προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στην ανάβαση μεγάλων ανηφόρων.
  • Να διαθέτει διάμετρο ελαστικού από 8 ίντσες και άνω έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με ασφάλεια στην ποιότητα των οδοστρωμάτων.

Ηλεκτρικά Scooter

Σε κάνουν να αναθεωρήσεις όλα όσα ήξερες για τα scooter! Είναι ξεκούραστα, αθόρυβα, απόλυτα ασφαλή και εύκολα στην οδήγηση, χάρη στο σύστημα ζυγίσματος 50-50, που μοιράζει το βάρος στους δύο άξονες, και χωρίς καθόλου κραδασμούς από τον κινητήρα. Έχεις τον πλήρη έλεγχό τους μέσω του smartphone σου (App, σύστημα αναγνώρισης θέσης μέσω GPS, σύστημα προστασίας έναντι κλοπής μέσω AHRS). Διαθέτουν πρότυπο αδιαβροχοποίησης, που επιτρέπει την κανονική τους λειτουργία μετά από βύθιση σε νερό.

Είναι η πλέον οικονομική λύση, καθώς, με έως 0,70€ μπορείς να διανύσεις έως 140 χλμ., ενώ συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου και με την έλλειψη προγραμματισμένης συντήρησης. Συγχρόνως, έχουν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Τι να προσέξεις κατά την αγορά ηλεκτρικού scooter

Το ηλεκτρικό scooter είναι κανονικό μηχανάκι, που επιτρέπεται να οδηγήσει κάποιος τουλάχιστον 27 χρονών, επομένως χρειάζεται:

  • Άδεια κυκλοφορίας.
  • Ασφάλιση οχήματος.
  • Δίπλωμα αυτοκινήτου (κατηγορία Β) τουλάχιστον 6 χρόνων.

Τώρα που έμαθες τα πλεονεκτήματα του κάθε μέσου ήρθε η στιγμή να πάρεις την απόφαση και να διαλέξεις αυτό που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου. Όποιο κι αν διαλέξεις, να ξέρεις ότι θα βάλεις το δικό σου μικρό λιθαράκι στην προστασία του περιβάλλοντος!

 
Κάντε τις πληρωμές σας με:
VISA MasterCard DINNERS Maestro Bank Upon delivery Iris
Ασφαλείς αγορές με:
Visa MasterCard

superbrand Green Brand Awards 2023
Επίλεξε κατάστημα παραλαβής
ή επίλεξε ένα κατάστημα εξυπηρέτησης: