Λεπτομέρειες Συμβουλής

Μέτριο
Προχωρημένος 30 λεπτά - Έμπειρος 1 ώρα - Αρχάριος 2 ώρες
Βασικές γνώσεις ξυλουργικής, μέτρησης, χρήσης ηλεκτρικών εργαλείων
συνθετικό παρκέ Laminate, υπόστρωμα πολυαιθυλενίου ή ταινία πολυαιθυλενίου, νάιλον, κόλλα παρκέ, υλικό πλήρωσης
πήχη, αποστάτες, μολύβι, τάκο, σφυρί, γωνιά/κανόνα, δισκοπρίονο, ράβδο έλξης, χειροπρίονο
Προσαρμογή Γύρω από Κάσες: Όταν φτάνετε σε κάσες πορτών κατά την τοποθέτηση του δαπέδου, αντί να κόψετε τη σανίδα ώστε να προσαρμόζεται γύρω από την κάσα, μπορείτε να κόψετε τη βάση της κάσας με ένα πριόνι, βάζοντας το πριόνι πάνω σε ένα ρετάλι δαπέδου. Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε να περάσετε τη σανίδα κάτω από την κάσα και να γεμίσετε τα κενά.

Περιγραφή

Ακολουθήστε τον βήμα-προς-βήμα οδηγό μας για να μάθετε τον τρόπο τοποθέτησης του laminate. Στην πραγματικότητα, η τοποθέτηση είναι πολύ εύκολη, ενώ αποτελεί έναν πολύ ωραίο τρόπο για να δώσετε μια όμορφη πινελιά στα δωμάτιά σας.

Βήματα

Παραμονή Laminate στο δωμάτιο:
Αποτελεί καλή ιδέα να αφήσετε τα πακέτα συνθετικού δαπέδου για 48 ώρες στο δωμάτιο όπου πρόκειται να τοποθετηθεί το δάπεδο, πριν αρχίσετε με την τοποθέτησή τους. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι το συνθετικό δάπεδο θα προσαρμοστεί στην υγρασία του δωματίου ώστε να αποτραπεί περαιτέρω συρρίκνωση ή διόγκωση μετά από την τοποθέτηση.
Έλεγχος δαπέδου:
Πρέπει να ελέγξετε αν το δάπεδο είναι επίπεδο ή έχει οποιεσδήποτε ανωμαλίες, με τη βοήθεια ενός πήχη. Αν υπάρχει κενό μεγαλύτερο από 3 mm μεταξύ του δαπέδου και του πήχη, θα πρέπει να γεμίσετε αυτό το κενό με υλικό πλήρωσης και να καταστήσετε το δάπεδο ομαλό.
Τοποθέτηση υποστρώματος:
Για να ξεκινήσετε την τοποθέτηση, απλώστε πρώτα ένα κομμάτι νάιλον κατάλληλου μεγέθους στο δάπεδο και στη συνέχεια ξετυλίξτε το υπόστρωμα πάνω στο νάιλον, προκειμένου να προστατευτεί το συνθετικό δάπεδο από υγρασία προερχόμενη από κάτω. Το υπόστρωμα θα συντελέσει στην πλήρωση κενών μικρότερων από 3 mm (ελάχιστες ατέλειες δαπέδου) και την κατάλληλη στερέωση του δαπέδου.
Τοποθέτηση της πρώτης σανίδας:
Μπορείτε να τοποθετήσετε αποστάτες κατά μήκος των τοίχων του δωματίου όπου πρόκειται να τοποθετηθεί συνθετικό δάπεδο, έτσι ώστε να αφεθεί κάποιος κενός χώρος μεταξύ του τοίχου και του ξύλινου δαπέδου που θα επιτρέψει τυχόν μελλοντική διαστολή λόγω υγρασίας. Οι αποστάτες θα πρέπει να διατηρούν τη σανίδα σε απόσταση 1,5 cm από τον τοίχο. Δύο αποστάτες είναι αρκετοί για μια σανίδα. Μετά από την τοποθέτηση των αποστατών, μπορείτε να τοποθετήσετε την πρώτη σανίδα, με την πλευρά της αυλάκωσης να είναι στραμμένη προς τον τοίχο.
Μέτρηση λοξότητας τοίχου:
Αν ο τοίχος είναι λοξός, θα πρέπει να τοποθετήσετε τη σανίδα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μη μένει κενό μεταξύ του τοίχου και της σανίδας. Ακουμπώντας στον αποστάτη, θα πρέπει να σχεδιάσετε μια γραμμή μέχρι το τέλος της σανίδας προκειμένου να σχεδιάσετε το περίγραμμα του τοίχου πάνω στη σανίδα. Στη συνέχεια, μπορείτε να κόψετε το τμήμα που έχει σχεδιαστεί με ένα δισκοπρίονο ώστε να ταιριάζει με τη λοξότητα του τοίχου.
Ολοκλήρωση πρώτης σειράς και προθήκη σανίδων:
Μπορείτε να περάσετε τη σανίδα δίπλα στην πρώτη σειρά με τέτοιο τρόπο ώστε οι πλευρές με την προεξοχή και την αυλάκωση να είναι η μία απέναντι από την άλλη.
Σύνδεση σανίδων:
Αφού τοποθετήσετε τις κεφαλές της πρώτης και της δεύτερης σανίδας τη μια δίπλα στην άλλη, μπορείτε να κουμπώσετε τη δεύτερη σανίδα στην πρώτη και να συνδέσετε τις κεφαλές, χτυπώντας την ακμή με τη βοήθεια ενός τάκου και σφυριού.
Μέτρηση τελευταίας σανίδας πρώτης σειράς:
Μόλις φτάσετε στην τελευταία σανίδα της πρώτης σειράς, θα πρέπει να μετρήσετε το μήκος της σανίδας που θα τοποθετηθεί μεταξύ του τοίχου και της τελευταίας σανίδας. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να τοποθετήσετε μια πλήρη σανίδα δίπλα στην πρώτη σειρά, τοποθετώντας την με την πλευρά της προεξοχής προς τον τοίχο, αφήνοντας κενό 4 mm μεταξύ της πρώτης σειράς και της σανίδας. Στη συνέχεια, μπορείτε να σχεδιάσετε τη γραμμή πάνω στη σανίδα με τη βοήθεια μιας γωνιάς, για να κόψετε το κομμάτι και να συμπληρώσετε το κενό μεταξύ του τοίχου και της τελευταίας σανίδας.
Κόψιμο σανίδας που μετρήθηκε:
Αφού κάνετε τις απαραίτητες μετρήσεις, μπορείτε να κόψετε τη σανίδα που μετρήθηκε με δισκοπρίονο (δεν συστήνεται η χρήση δίσκου με μεγάλο πάχος).
Τοποθέτηση σανίδας που μετρήθηκε:
Μετά από την τοποθέτηση της τελικής σανίδας που έχετε κόψει σύμφωνα με το κενό που μετρήθηκε, πρέπει να τοποθετήσετε τη μία πλευρά της ράβδου έλξης στη βάση του τοίχου. Στη συνέχεια, μπορείτε να χτυπήσετε την πλευρά της σανίδας με την προεξοχή προς την αντίθετη πλευρά του τοίχου, για να συνδέσετε τις σανίδες μεταξύ τους.
Διάστρωση δεύτερης σανίδα:
Μπορείτε να κολλήσετε τη δεύτερη σανίδα στην πρώτη, κρατώντας τη και με τα δύο χέρια και να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε για την τοποθέτηση των σανίδων, μέχρι να καλυφτεί εντελώς το δωμάτιο!