Στεγάνωση ταράτσας: Λύσεις για κάθε ανάγκη!

Στεγάνωση ταράτσας: Λύσεις για κάθε ανάγκη!

H ταράτσα αποτελεί ίσως την πιο εκτεθειμένη επιφάνεια ενός σπιτιού στην υγρασία, τη βροχή, τον παγετό, τον ήλιο και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Αν η μόνωσή της είναι ανεπαρκής, τότε θα μετατρέπεται σε πηγή πολλών κακών, όπως υγρασία και μούχλα μέσα στο σπίτι, υψηλό κόστος για συντήρηση, ανάγκη για τακτικό έλεγχο, συχνό καθαρισμό και αυξημένα λειτουργικά έξοδα για θέρμανση και ψύξη.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε τις κατάλληλες λύσεις στεγάνωσης, ανάλογα με την κλίση της ταράτσας σου.

Ταράτσες χωρίς κλίσεις

Εάν η ταράτσα σου έχει ανεπαρκείς ή καθόλου κλίσεις, τότε η στεγάνωσή της θα πρέπει να αντέχει ακόμα και σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Tα ακρυλικά μονωτικά είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στην ηλιακή ακτινοβολία και πολύ εύκολα στην εφαρμογή. Όταν οι απαιτήσεις στεγάνωσης κρίνονται ιδιαίτερα υψηλές, τότε επίλεξε ένα 100% πολυουρεθανικό, επαλειφόμενο, στεγανωτικό ταρατσών. Σχηματίζει μία ενιαία, ελαστική, στεγανή και ατμοπερατή μεμβράνη, χωρίς αρμούς και ενώσεις, με άριστες μηχανικές και θερμικές αντοχές, εξαιρετική αντοχή σε λιμνάζοντα νερά, αλλά και εξαιρετική ανθεκτικότητα ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες ή καιρικές επιδράσεις.

Ταράτσες που μαζεύουν νερά

Εάν η ταράτσα σου δεν διαθέτει επαρκείς κλίσεις για την απομάκρυνση του στάσιμου νερού, εμπιστεύσου ένα υβριδικό, επαλειφόμενο, ελαστομερές, στεγανωτικό ταρατσών, με βάση ακρυλικές και πολυουρεθανικές ρητίνες. Αποτελεί την ιδανική λύση για ταράτσες με λιμνάζοντα νερά, αλλά και για περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Δημιουργεί μία ενιαία, ελαστική και ατμοπερατή μεμβράνη, χωρίς αρμούς και ενώσεις και με μεγάλες αντοχές στις επιδράσεις του καιρού και του χρόνου. Ταυτόχρονα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ψυχρή βαφή ταρατσών.

Ταράτσες με σωστές κλίσεις

Η κατάλληλη λύση στεγάνωσης για ταράτσες που έχουν κλίσεις είναι τόσο απλή, που μπορείς να την εφαρμόσεις και μόνος σου! Ένα επαλειφόμενο, ελαστομερές, στεγανωτικό ταρατσών, σχηματίζει μία ενιαία, ελαστική, στεγανή και υδατμοπερατή μεμβράνη, χωρίς αρμούς και ενώσεις, με αντοχή στις καιρικές επιδράσεις και τον χρόνο. Είναι κατάλληλο και για δύσκολα σημεία στεγανοποίησης, αλλά και για τοπικές ρωγμές, χάρη στην πολύ υψηλή του ελαστικότητα. Επιπλέον, θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις ενέργεια από τον κλιματισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού αντανακλά την ηλιακή ακτινοβολία και μειώνει τη θερμοκρασία στην επιφάνεια της ταράτσας. Για τον λόγο αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ψυχρή βαφή ταρατσών.

Tα SOS της στεγάνωσης

  • Δεν ταιριάζουν όλα τα στεγανωτικά σε όλες τις περιπτώσεις. Η επιλογή του κατάλληλου υλικού θα σου γλιτώσει χρόνο και χρήματα.
  • Έλεγξε σχολαστικά την ταράτσα για τυχόν σημεία που χρήζουν επισκευής, προτού στεγανώσεις.
  • Εφάρμοσε τις διαφορετικές στρώσεις σταυρωτά (πρώτα με οριζόντια και στη συνέχεια με κάθετη κατεύθυνση). Έτσι, δημιουργείται μια ομοιόμορφη και αδιαπέραστη μεμβράνη στην επιφάνεια.
  • Πρέπει να εφαρμόσεις την ποσότητα ανά τετραγωνικό μέτρο που ορίζει ο κατασκευαστής, ώστε να εξασφαλιστεί το κατάλληλο πάχος που θα δώσει στην ταράτσα τη στεγάνωση και αντοχή που χρειάζεται.
  • Απόφυγε την εφαρμογή του υλικού όταν έχει παγετό ή καύσωνα. Όλες οι άλλες μέρες είναι ιδανικές, αρκεί να μην προβλέπεται βροχή.
 
ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΑΣ ΜΕ:
VISA MasterCard DINNERS Maestro American Express Bank Upon delivery Iris
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕ:
Visa MasterCard

Best Workplaces
Best Workplaces Europe
ΕΕΕΠ