Μάθε τα πάντα για το βάψιμο των μετάλλων!

Μάθε τα πάντα για το βάψιμο των μετάλλων!

Το βάψιμο και η αντισκωριακή προστασία έρχονται στον νου μας πιο πολύ όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι για τα σιδερένια κάγκελα στον κήπο. Όμως παρόμοιες αναγκαιότητες -και δυνατότητες- υπάρχουν και για τον γαλβανισμένο χάλυβα, το αλουμίνιο και για άλλα ακόμα μέταλλα.


1. Βάψιμο σιδηρικών

Ειδικά σε εξωτερικούς χώρους, τα σίδερα σκουριάζουν γρήγορα. Το βάψιμο είναι απαραίτητο και μάλιστα σε παχιές στρώσεις, με ιδιαίτερη επιμονή στις γωνίες, τις σχισμές και γενικά τα «δύσκολα» σημεία.

Μ’ ένα εξάρτημα συρματόβουρτσας στο δράπανο καθάρισε καλά το μέταλλο από τη σκουριά. Μην ξεχάσεις τα προστατευτικά γυαλιά!

Πέρασε μετά αστάρι μετάλλων, αντισκωριακό και το τελικό χρώμα τουλάχιστον δύο χέρια.

2. Βάψιμο «μη σιδηρούχων» μετάλλων

Τα μη σιδηρούχα μέταλλα (όπως τα αλουμίνια, ο χαλκός, ο ορείχαλκος) βάφονται με τη διαδικασία των δύο επιστρώσεων: υποχρεωτικά πριν από το πέρασμα του τελικού χρώματος επιστρώνεται κάποιο ειδικό αστάρι πρόσφυσης.

Υπάρχουν αρκετά αστάρια -ακόμα και ακρυλικής βάσης- κατάλληλα για γαλβανιζέ επιφάνειες. Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης.

Το τελικό χρώμα που θα περάσεις μετά καλό είναι να ανήκει κι αυτό στην ίδια μάρκα, για να είναι συμβατό με το στάρι.

3. Βάψιμο γαλβανιζέ επιφανειών

Με το πέρασμα του χρόνου οι γαλβανιζέ επιφάνειες παρουσιάζουν σημάδια καταπόνησης και γίνονται τραχιές. Μπορούν να βαφτούν με ή χωρίς το λεγόμενο «πλύσιμο του ψευδαργύρου».

Καθάρισε, αν χρειάζεται, το αλουμίνιο και λείανε προσεκτικά την επιφάνεια με σμυριδόπανο ή με ψιλό 320άρι γυαλόχαρτο.

Ανακίνησε καλά το δοχείο με το αστάρι πρόσφυσης και ψέκασε, διασταυρώνοντας τις κινήσεις σου, και από τις δύο πλευρές.

Μετά το στέγνωμα ακολουθεί το βάψιμο στην απόχρωση που έχεις επιλέξει. Καλύτερα δούλεψε με πολλαπλές επιστρώσεις χρώματος.

Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αντίστοιχα αστάρια που εφαρμόζονται με πινέλο και ρολό.

Tip! Πλύσιμο ψευδάργυρου

Για το καθάρισμα του γαλβανιζέ χάλυβα πριν από τα αστάρωμα, εφαρμόζεται πολλές φορές το λεγόμενο πλύσιμο ψευδαργύρου. Το καθαριστικό διάλυμα παρασκευάζεται με μισό λίτρο αμμωνίας (περιεκτικότητα υγρής αμμωνίας 25%) και περίπου 10 ml απορρυπαντικό πιάτων σε 10 λίτρα νερό. Το μεταλλικό αντικείμενο τρίβεται καλά με σφουγγαράκι κουζίνας και ξεπλένεται πάντα με προστατευτικά γάντια.

 
Κάντε τις πληρωμές σας με:
VISA MasterCard DINNERS Maestro Bank Upon delivery Iris
Ασφαλείς αγορές με:
Visa MasterCard

Best Workplaces
Best Workplaces Europe
superbrand

Επίλεξε κατάστημα παραλαβής

Συμπλήρωσε τον ΤΚ

ή επίλεξε ένα κατάστημα εξυπηρέτησης: