Tips για να βάλεις το σπίτι σου σε τάξη

Τακτοποίηση σπιτιού: Συμβουλές για να το βάλεις σε τάξη!

Τα τακτοποιημένα σπίτια εμπνέουν θετική διάθεση και ξεκουράζουν.

Το παν για να φαίνεται το σπίτι σου όμορφο και συμμαζεμένο, είναι να το διατηρείς σε τάξη. Για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τους αποθηκευτικούς του χώρους ή ακόμα και να δημιουργήσεις καινούργιους. Δες, λοιπόν, μερικά χρήσιμα tips για να το οργανώσεις κατάλληλα!

Προτίμησε έπιπλα πολλαπλών χρήσεων

Χρησιμοποιώντας έπιπλα με ενσωματωμένους αποθηκευτικούς χώρους, μπορείς πολύ πιο εύκολα να πετύχεις την εικόνα του τακτοποιημένου σπιτιού. Ένα κρεβάτι με ενσωματωμένα συρτάρια, ένας καναπές ή ένα πουφ με αποθηκευτικό χώρο, θα σου φανούν πολύτιμα για να αποθηκεύεις τα λευκά είδη και τα ρούχα σου.

Χρησιμοποίησε κουτιά αποθήκευσης

Αν κάτι μπορεί να κάνει πραγματική διαφορά στην οργάνωση του σπιτιού, αυτό είναι τα κουτιά και τα καλάθια αποθήκευσης. Κράτα σε τάξη τα καλοκαιρινά, αποθήκευσε τα χειμερινά και μάζεψε τα χριστουγεννιάτικα στολίδια σε κούτες αποθήκευσης. Χρησιμοποίησε ετικέτες για να γνωρίζεις πάντα το περιεχόμενο με μία ματιά και να κερδίζεις όχι μόνο χώρο, αλλά και χρόνο όταν τα χρειαστείς ξανά. Μπορείς να τα στοιβάξεις στο πάτωμα, να τα τοποθετήσεις κάτω από το κρεβάτι ή ακόμα και να τα εντάξεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου, ειδικά αν πρόκειται για όμορφα καλάθια.

Οργάνωσε ράφια και συρτάρια

Θήκη οργάνωσης
Θήκη φύλαξης

Χρησιμοποίησε θήκες οργάνωσης για να βάλεις σε τάξη το περιεχόμενο των συρταριών και των ντουλαπιών σου. Αν έχεις πολλά ρούχα ή σεντόνια που δεν χρησιμοποιείς, αποθήκευσέ τα σε μία ειδική θήκη φύλαξης για να τα προφυλάξεις. Διαχωρίζοντας τα διαφορετικά πράγματα που έχεις στοιβαγμένα σε συρτάρια και ράφια, κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη, ενώ παράλληλα εξοικονομείς χώρο.

Αποθήκευσε κάθετα

Καθώς έχουμε συνηθίσει να αξιοποιούμε τους χώρους σε πλάτος, συχνά δε σκεφτόμαστε ότι μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με το ύψος. Δώσε βάση στην κάθετη αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου και εξόπλισε το καθιστικό σου με ράφια και βιβλιοθήκες. Στο υπνοδωμάτιο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεγάλες συρταριέρες και ντουλάπες που απλώνονται σε όλο το ύψος του τοίχου και στο χωλ ψηλές παπουτσοθήκες.

Αξιοποίησε τις γωνίες

Όταν σκέφτεσαι αποθήκευση, σίγουρα δεν πάει το μυαλό σου στις γωνίες των δωματίων σου! Παρόλα αυτά, ακριβώς επειδή οι συγκεκριμένοι χώροι είναι συνήθως ανεκμετάλλευτοι, μπορείς να τους αξιοποιήσεις σαν σημεία αποθήκευσης. Χρησιμοποίησε γωνιακά ράφια και διαμόρφωσε τις γωνίες σε μίνι αποθήκες για καθαριστικά, κρεμώντας μία κουρτίνα μπροστά τους για να τα καλύψεις. Μία ακόμα καλή ιδέα, είναι να αποθηκεύσεις σε μία γωνία τη σκούπα και τη σφουγγαρίστρα, επίσης καλυμμένες με μία όμορφη κουρτίνα.

Κρέμασε από το… ταβάνι

Κρεμαστή ραφιέρα

Εξοπλίσου με ένα δραπανοκατσάβιδο και στερέωσε μια κρεμαστή ραφιέρα, για να βάλεις σε τάξη το δωμάτιο με στυλ, χωρίς να δεσμεύσεις πολύτιμο χώρο στο πάτωμα. Είτε τη χρησιμοποιήσεις σαν βιβλιοθήκη, είτε για να οργανώσεις τα πιάτα στην κουζίνα, το σίγουρο είναι ότι θα σε βολέψει και θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερο στοιχείο στη διακόσμηση. Ακόμα καλύτερα, αν φτιάξεις την κρεμαστή ραφιέρα μόνος σου!

Αξιοποίησε τον εξωτερικό χώρο

Χρησιμοποίησε ντουλάπες και μπαούλα εξωτερικού χώρου για να αποθηκεύσεις εργαλεία και αντικείμενα που δε χρησιμοποιείς καθημερινά έτσι ώστε να ελευθερώσεις αποθηκευτικό χώρο από το εσωτερικό του σπιτιού σου.

Δώσε σημασία στην τακτοποίηση και την πλήρη εκμετάλλευση των αποθηκευτικών χώρων και φτιάξε ένα σπίτι που θα σε ξεκουράζει και θα σε εμπνέει!

 
Κάντε τις πληρωμές σας με:
VISA MasterCard DINNERS Maestro Bank Upon delivery Iris
Ασφαλείς αγορές με:
Visa MasterCard

Best Workplaces
Best Workplaces Europe
superbrand Green Brand Awards 2023

Επίλεξε κατάστημα παραλαβής

Συμπλήρωσε τον ΤΚ

ή επίλεξε ένα κατάστημα εξυπηρέτησης: