Ο απόλυτος οδηγός για τον καθαρισμό μίας Πλαστικής Πισίνας!

Το καλοκαίρι είναι εδώ. Και όσο ο υδράργυρος ανεβαίνει, τόσο ένα διάλειμμα δροσιάς είναι απαραίτητο, ιδιαίτερα για όσους δεν έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την παραλία.

Μια πλαστική πισίνα θα σε κάνει να νιώσεις και πάλι παιδί αλλά θα είναι και η τέλεια ευκαιρία για να διασκεδάσεις μαζί με όλη την οικογένειά σου. Με την κατάλληλη φροντίδα θα την διατηρήσεις καθαρή για να πλατσουρίζεις μέσα στα κρυστάλλινα νερά της για περισσότερο καιρό.


Βήμα Πρώτο: Βρες τα εργαλεία σου

Κάθε εργασία καθαρισμού, αρχίζει από την σωστή προετοιμασία.

Πριν ξεκινήσεις τον καθαρισμό, είναι σημαντικό να εξασφαλίσεις ότι έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα εργαλεία.

Θα χρειαστείς τα εξής:

Λάστιχο: Ένα λάστιχο ποτίσματος θα σου επιτρέψει να ξεπλύνεις την πισίνα και να αφαιρέσεις τα υπολείμματα και τη βρωμιά.

Γάντια: Φορώντας γάντια θα προστατεύεις τα χέρια σου κατά τη διάρκεια του καθαρισμού.

Πανιά: Χρησιμοποίησε μαλακά πανιά για να σκουπίσεις και να στεγνώσεις την πισίνα.

Σφουγγάρι: Ένα σφουγγάρι θα σου φανεί χρήσιμο για τον καθαρισμό των επιφανειών.

Κουβάς: Χρησιμοποίησε έναν κουβά θγια να μεταφέρεις το νερό και τα καθαριστικά υλικά.

Ζεστό νερό: Το ζεστό νερό θα βοηθήσει στην αφαίρεση λίπους ή λεκέδων.

Ξύδι: Το ξύδι είναι ένα φυσικό απολυμαντικό που θα σε βοηθήσει να απολυμάνεις αποτελεσματικά το πλαστικό.

Χλωρίνη: Η χλωρίνη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγιεινής του νερού και την καταπολέμηση των βακτηρίων και των μολυσματικών οργανισμών.

Σαπούνι: Ένα ήπιο καθαριστικό σαπούνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μία εναλλακτική για συχνό καθαρισμό.

Βήμα Δεύτερο: Ξεκίνα την προετοιμασία

Άδειασε το νερό και άφησε το να στεγνώσει στον ήλιο. Χρησιμοποίησε ένα πανί για να αφαιρέσεις ό,τι φύλλα ή σκόνη έχουν μαζευτεί μέσα στην πισίνα. Αυτό το βήμα σου επιτρέπει να ξεκινήσεις τον καθαρισμό σε μια άδεια και καλά προετοιμασμένη επιφάνεια.

Βήμα Τρίτο: Πάρε τα πάνω-πάνω

Ήρθε η ώρα για το πρώτο χέρι. Ψέκασε ελαφρά τους τοίχους και τον πυθμένα της πισίνας με νερό και ξύδι, και τρίψε απαλά τις επιφάνειες. Στη συνέχεια, πρόσθεσε λίγο σαπούνι και με ένα σφουγγαράκι αφαίρεσε τους πιο επίμονους λεκέδες και τις βρωμιές.

Βήμα Τέταρτο: Βαθύς καθαρισμός

Αφού κάνεις το πρώτο ξέπλυμα της πισίνας σου, θα χρειαστεί να διασφαλίσεις πως έχει απολυμανθεί πλήρως. Χρησιμοποίησε ένα πανί με χλωρίνη για να απαλλαγείς από οποιοδήποτε ίχνος μούχλας που ενδέχεται να μην είναι ορατό με το γυμνό μάτι. Αυτό το βήμα εξασφαλίζει ότι η πισίνα είναι καθαρή και απαλλαγμένη από βακτήρια και μικρόβια.

Βήμα Πέμπτο: Ξεκίνα να ξεπλένεις

Με ένα λάστιχο του κήπου, ξέπλυνε όλα τα ίχνη του σαπουνιού και της χλωρίνης και άσε την πισίνα σου στον ήλιο για να στεγνώσει. Χρησιμοποίησε το λάστιχο για να την ξαναγεμίσεις και απόλαυσε τα νερά της παρέα με τους αγαπημένους σου.

Βήμα Έκτο: Κάνε τον καθαρισμό ρουτίνα

Για να διατηρήσεις την πισίνα καθαρή, θα χρειαστεί να βάλεις μέσα στο πρόγραμμά σου τον καθαρισμό της σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο και τη ρύθμιση των επιπέδων χλωρίου και pH, και την αφαίρεση οποιωνδήποτε αλλοιώσεων ή λεκέδων που ενδέχεται να εμφανιστούν. Βρες ό,τι χρειάζεσαι και κάνε τον καθαρισμό της παιχνιδάκι.

Έτσι, με τη συνεπή συντήρηση και τον καθαρισμό της, θα μπορείς να απολαμβάνεις τα κρυστάλλινα νερά της όλη την καλοκαιρινή σεζόν.