Ανακάλυψε νέες αλλά και παραδοσιακές τάσεις που θα καθορίσουν το στιλ του σαλονιού σου, για να επιλέξεις τα ιδανικά χρώματα βαφής που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σου όπως τον φαντάζεσαι.


1. Ηλιοκαμένη Ομορφιά

Οι θερμές αποχρώσεις σε βοηθούν να φέρεις τον χώρο σου την ενέργεια της φύσης. Κίτρινες πινελιές ή ακόμα και ανοιχτές καφέ αποχρώσεις μπορούν να φωτίσουν αμέσως τον χώρο και να δημιουργήσουν μια φιλόξενη ατμόσφαιρα.

2. Cool it down

Αν είσαι τον πιο ψυχρών χρωμάτων, φρόντισε να το αποτυπώσεις και στον χώρο σου. Προτίμησε το αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο, ή απαλούς τόνους του γκρι και του πράσινου για να δώσεις στον σαλόνι σου την αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης που χρειάζεσαι. Ενσωμάτωσε διαφορετικούς συνδυασμούς αποχρώσεων για να δώσεις μία μοντέρνα αίσθηση και αιθέρια ομορφιά στον χώρο.

3. Γήινοι Τόνοι

Αγκάλιασε τις γήινες αποχρώσεις που χαρακτηρίζουν τα φυσικά ελληνικά τοπία. Οι τερακότα αποχρώσεις προσθέτουν ζεστασιά και βάθος στο σαλόνι ενώ κάνουν το μοντέρνο να μοιάζει κλασικό. Έτσι, θα δημιουργήσεις έναν άνετο, φιλόξενο χώρο που θα εκπέμπει ρουστίκ γοητεία.

4. Keep it classic

Το λευκό και οι λευκές αποχρώσεις δίνουν στον χώρο μία διαχρονική γοητεία. Αγκαλιάζοντας την καθαρότητα των λευκών, δημιουργείς ένα κομψό υπόβαθρο που πάνω του μπορείς να χτίσεις την δική σου αισθητική. Έτσι, θα ενισχύσεις και το φυσικό φως, ιδιαίτερα αν ο χώρος σου δεν έχει πρόσβαση όλη την ημέρα στις ακτίνες του ήλιου.

5. Παίξε με το βάθος

Αν το σαλόνι σου δεν είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος, προσπάθησε να παίξεις με διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων για να του δώσεις βάθος. Προτίμησε ένα σκούρο χρώμα για έναν από τους τοίχους και συνδύασέ το με ανοιχτές αποχρώσεις ή ακόμα και λευκές για μεγαλύτερη ένταση.

Και φυσικά μην ξεχνάς τις λεπτομέρειες!

Επικεντρώσου στα στοιχεία που αιχμαλωτίζουν την αισθητική που θέλεις να δώσεις στον χώρο. Ενσωμάτωσε φυσικά υλικά, όπως ρατάν, ξύλο με ατέλειες για έπιπλα και διακοσμητικά. Παίξε με μοτίβα, όπως γαλάζια και άσπρα σχέδια, μωσαϊκά πλακίδια ή ρίγες υφασμάτων. Διακόσμησε με κεραμικά βάζα, πολύχρωμα μαξιλάρια και έργα τέχνης που απεικονίζουν παράκτια τοπία, ελαιώνες ή γραφικά χωριά. Πρόσθεσε μερικές πράσινες πινελιές με φυτά εσωτερικού χώρου για να δώσεις μία αίσθηση γαλήνης.


Άφησε τα χρώματα να ζωγραφίσουν τον κόσμο σου με έμπνευση. Διάλεξε χρώματα και τόνους που θα σε κάνουν να νοιώσεις άνετα. Άλλωστε το σαλόνι είναι και το κέντρο του σπιτιού σου. Απόλαυσέ το με το δικό σου στιλ.