Γιατί να συμμετέχεις ενεργά στην Ανακύκλωση;

Γιατί μέσα από πολύ απλές επιλογές και πράξεις, μπορούμε να αλλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας στην πόλη και κατ’ επέκταση στο περιβάλλον μας!

Συμμετέχοντας στην ανακύκλωση βοηθάς να:

  • Μειωθεί η εξόρυξη μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων.
  • Διαφυλαχθεί ο ορυκτός πλούτος για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
  • Αποτραπεί η ρύπανση του περιβάλλοντος από ουσίες που περιέχουν οι συσκευές.
  • Μειωθεί το ο όγκος απορριμμάτων αλλά και το κόστος συγκομιδής τους.
  • Αυξηθούν οι θέσεις απασχόλησης στον κλάδο της ανακύκλωσης ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Τι μπορείς να ανακυκλώσεις;

Ηλεκτρικά και Ηλεκτρονικά Εργαλεία

Ανακάλυψε τα κατάλληλα μέσα συλλογής, όπως κάδους και grid-container grid-x grid-padding-x grid-padding-y για την προσωρινή αποθήκευση εργαλείων μικρού και μεγάλου όγκου αντίστοιχα.

Tip: Στην περίπτωση όπου το ηλεκτρικό ή ηλεκτρονικό σου εργαλείο διαθέτει μπαταρία, ανακύκλωσέ την ξεχωριστά στους ειδικούς κάδους.

Τις ηλεκτρικές σου συσκευές

Ανακυκλώνοντας την παλιά σου συσκευή βοηθάς στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ψάξε για τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων μας και βοήθησε στην διατήρηση των φυσικών μας πόρων.

Tip: Μπορείς να φέρεις την παλιά σου συσκευή για ανακύκλωση σε οποιαδήποτε από τα καταστήματά μας αλλά και να κανονίσεις για την μεταφορά τους.

Τις μπαταρίες σου

Οι ειδικοί Κάδοι Ανακύκλωσης Μπαταριών που βρίσκονται σε όλα τα καταστήματα Praktiker, σου προσφέρουν τη δυνατότητα να απαλλαγείς από τις τελειωμένες μπαταρίες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και το περιβάλλον.

Tip: Μάζεψε όλες τις χαλασμένες μπαταρίες σου σε ένα σημείο και ανακύκλωσέ τες όταν βρεις χρόνο.

Τους λαμπτήρες

Μπορείς να συνεισφέρεις σημαντικά στην Ανακύκλωση λαμπτήρων προσκομίζοντας όλους τους παλιούς σου ακέραιους λαμπτήρες εκκένωσης αερίων (όχι τους λαμπτήρες πυρακτώσεως & αλογόνου).

Tip: Τοποθέτησέ τους προσεχτικά, χωρίς τη συσκευασία τους, στους ειδικούς κάδους που παρέχονται και στα καταστήματα μας, και όχι σε κοινούς κάδους απορριμμάτων.