Το νέο πρόγραμμα "Ανακυκλώνω- Αλλάζω Θερμοσίφωνα" ξεκίνησε! Μάθε τα πάντα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες και μπες στην Θερμοσυμφωνία για να επωφεληθείς με επιχορήγηση έως 60%!

Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.


Γιατί να επιλέξω έναν ηλιακό θερμοσίφωνα;

Γιατί με έναν ηλιακό θερμοσίφωνα:


 • Εξοικονομείς χρήματα. Με την δύναμη της ηλιακής ενέργειας, θα μπορέσεις να έχεις εξοικονόμηση από τον μηνιαίο λογαριασμό του ρεύματος.
 • Είναι μια «πράσινη» επιλογή. Επιλέγοντας έναν ηλιακό θερμοσίφωνα, συμβάλλεις στην προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας μία ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.
 • Δεν χρειάζεται συχνή συντήρηση. Θα μπορείς να απολαμβάνεις τα πλεονεκτήματα του ηλιακού σου για πολύ καιρό ακόμα, καθώς έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Πώς λειτουργεί ένας ηλιακός θερμοσίφωνας;

Ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας σου ζεσταίνει το νερό με την δύναμη του ήλιου. Συλλέγει την ηλιακή ενέργεια και την χρησιμοποιεί για να σου καλύψει όλες τις ανάγκες σου για ζεστό νερό.


Οι ηλιακοί συλλέκτες είναι τοποθετημένοι συνήθως στην ταράτσα του σπιτιού για να μπορέσουν να συλλέξουν την ηλιακή ενέργεια με ευκολία. Αποτελούνται από την πλάκα συλλογής, τους σωλήνες ροής νερού, την κάλυψη της πλάκας απορρόφησης και το θερμικά μονωμένο πλαίσιο.


Ουσιαστικά, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες χρησιμοποιούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου για να λειτουργήσουν. Η ηλιακή ακτινοβολία θερμαίνει την πλάκα και η ζέστη παγιδεύεται ανάμεσα στην πλάκα και το τζάμι. Το νερό που κυκλοφορεί στους σωλήνες, που είναι είτε ενσωματωμένοι στην πλάκα, είτε βρίσκονται σε επαφή με αυτή, θερμαίνεται από την παγιδευμένη ζέστη. Στην συνέχεια, το νερό αποθηκεύεται στην δεξαμενή του ηλιακού θερμοσίφωνα.


Ταυτόχρονα, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες έχουν ηλεκτρική αντίσταση για να λειτουργήσουν ακόμα και τις ημέρες που οι ενέργεια του ήλιου δεν φτάνει για να προσφέρει ζεστό νερό.

Ποια τα κορυφαία brands ηλιακών θερμοσίφωνων;

Στα Praktiker θα βρεις κορυφαία brands ηλιακών θερμοσίφωνων. Στην ποικιλία μας υπάρχουν θερμοσίφωνες COSMOSOLAR, ELCO και PYRAMIS.

Ποιον τύπο θερμοσίφωνα να διαλέξω;

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες χωρίζονται σε διπλής και τριπλής ενέργειας με βάση τις ενεργειακές πηγές τους.


Ο ηλιακός θερμοσίφωνας διπλής ενέργειας εκμεταλλεύεται την ηλιακή και την ηλεκτρική πηγή ενώ ο τριπλής ενέργειας μπορεί να εκμεταλλευτεί και το καλοριφέρ του σπιτιού για να παράγει ζεστό νερό.

Πώς οι ηλιακοί θερμοσίφωνες με βοηθούν στην εξοικονόμηση ενέργειας;

Η πηγή του ήλιου είναι δωρεάν. Έτσι, η αντικατάσταση της πλέον ενεργοβόρας οικιακής συσκευής μπορεί να μειώσει σημαντικά το μέσο ενεργειακό κόστος της οικογένειας σου. Επίσης, η χαμηλότερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας συνεπάγεται και μικρότερη παραγωγή από ορυκτά καύσιμα ή μη ανανεώσιμες πηγές.

Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο ηλιακό θερμοσίφωνα;

Μπορείς να επιλέξεις τον κατάλληλο ηλιακό θερμοσίφωνα για εσένα με βάση τα παρακάτω κριτήρια:


 • Το κόστος εγκατάστασης
  Το κόστος διαμορφώνεται με βάση την κατηγορία του θερμοσίφωνα αλλά και το κόστος της εγκατάστασης και της μεταφοράς του. Αποτελεί μία σημαντική επένδυση που θα χρειαστεί να συμπεριληφθεί στο budget σου καθώς μπορεί εύκολα το κόστος να ξεφύγει ή να προκύψουν κόστη που δεν είχαν εξ ’αρχής υπολογιστεί. Η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα χρειάζεται να γίνει σωστά με τα κατάλληλα υλικά για να αποφύγεις προβλήματα που μπορούν να προκύψουν στο μέλλον.
 • Χωρητικότητα
  Ανάλογα τα άτομα και την συχνότητα της χρήσης, θα χρειαστεί να διαλέξεις τον θερμοσίφωνα με χωρητικότητα που θα ταιριάζει στις ανάγκες σου.
 • Υλικό κατασκευής
  Το υλικό κατασκευής επηρεάζει την λειτουργία του θερμοσίφωνα, αλλά και την αντοχή του στον χρόνο και στις καιρικές συνθήκες. Αντίστοιχα, στην επιλογή δοχείου θέρμανσης (boiler), το υλικό κατασκευής χρειάζεται να έχει υψηλή αντοχή στην διάβρωση για να μην προκαλέσει μόλυνση του νερού.
 • Την τοποθεσία του σπιτιού
  Η Ελλάδα έχει πάντα ήλιο. Παρόλα αυτά κάποιες περιοχές, δεν είναι τόσο συνηθισμένες στην ηλιοφάνεια. Έτσι, ένας ηλιακός θερμοσίφωνας θα έχει διαφορετική απόδοση εάν τοποθετηθεί στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης και διαφορετική σε μια πόλη με συννεφιά.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω συντήρηση και επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα;

Για να διασφαλίσεις την μακροζωία του ηλιακού σου θερμοσίφωνα, καλό είναι να φροντίσεις για την συντήρησή του μία φορά τον χρόνο. Επίλεξε τους σωστούς τεχνικούς που θα σε καθοδηγήσουν και να σε βοηθήσουν σε κάθε στάδιο της συντήρησης και επισκευής του.


Έλα στο κοντινό σου κατάστημα Praktiker, επίλεξε το νέο σου ηλιακό θερμοσίφωνα με τη βοήθεια των συμβούλων πώλησης μας και εμείς...
Αναλαμβάνουμε όλα τα υπόλοιπα!