Κάθε φοιτητής θέλει και τον χώρο του! Φρόντισε στο δικό σου χώρο να τον οργανώσεις σωστά έτσι ώστε να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερος. Άλλωστε, ακόμα και το πιο μικρό φοιτητικό σπίτι, μπορεί να γίνει λειτουργικό. Αρκεί να βρεις τις κατάλληλες λύσεις αποθήκευσης και οργάνωσης.


Ένα άνετο υπνοδωμάτιο

Το κατάλληλο κρεβάτι θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χώρο αλλά και να δώσεις στιλ στο δωμάτιό σου. Διάλεξε ένα μονό για περισσότερη ελευθερία στον χώρο ή ένα διπλό για περισσότερη άνεση. Αποθήκευσε τα πράγματά σου σε κούτες κάτω από το κρεβάτι ή επίλεξε ένα που διαθέτει από μόνο του αποθηκευτικούς χώρους. Για μεγαλύτερη ευκολία, πρόσθεσε και μία συρταριέρα για να βάλεις τα ρούχα σου σε μία τάξη.

Tip: Μην ξεχάσεις το κομοδίνο σου. Θα σου δώσει έξτρα χώρο να αποθηκεύσεις τα πράγματά σου και να ακουμπήσεις το κινητό σου.

Ένα cozy σαλόνι

Ένα μικρό σαλονάκι μπορεί να κρύβει εκπλήξεις… οργάνωσης. Προτίμησε έναν άνετο καναπέ που γίνεται κρεβάτι για να μπορείς να φιλοξενείς τους φίλους σου όποτε το έχουν ανάγκη. Πρόσθεσε μερικά σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο ή χωρίς προκειμένου να τα έχεις όλα τακτοποιημένα και να δώσει μια νότα διακόσμησης καθώς και μία βολική βιβλιοθήκη για όλα τα βιβλία σου που θα πάρεις. Συμπλήρωσε την cozy ατμόσφαιρα με ένα μικρό τραπεζάκι σαλονιού για να ακουμπάς όσα χρειάζεσαι.

Tip: Για να οργανώνεις τα καλύτερα movie nights, διάλεξε ένα τραπεζάκι τηλεόρασης με ραφάκια.

Μια πλήρως οργανωμένη κουζίνα

Έχε τα πάντα τακτοποιημένα και στην θέση τους για να μπορείς να τα βρίσκεις εύκολα όποτε μαγειρεύεις. Κράτα εύκαιρα στο ντουλάπι σου δοχεία τροφίμων για να μπορείς να αποθηκεύεις με ασφάλεια τα αγαπημένα σου φαγητά στο ψυγείο για την επόμενη μέρα.

Οι μικροί σου ήρωες

Τα κουτιά αποθήκευσης είναι οι σύμμαχοί σου στην μάχη για την οργάνωση. Χρησιμοποίησέ τα για ρούχα και αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς συχνά ή για να οργανώσεις τα βιβλία σου και τις σημειώσεις σου. Μπορείς να τα τοποθετήσεις κάτω από το κρεβάτι, στο μπαλκόνι σου ή ακόμα και στο πάνω ράφι της βιβλιοθήκης σου. Θα σου λύσουν τα χέρια ενώ θα αποδειχθούν οι πιο πολύτιμοι βοηθοί σου.


Με λίγη δημιουργικότητα και έξυπνες λύσεις οργάνωσης μπορείς να μεταμορφώσεις το σπίτι σου σε ένα οργανωμένο και λειτουργικό καταφύγιο. Καλή αρχή!