Υποδέξου τον Μάρτιο με μία γαρδένια! Εντυπωσιακή, εύοσμη και ευαίσθητη. Καλλιεργείται για τα μεγάλα εύοσμα άνθη της και το υπέροχο γυαλιστερό φύλλωμά της. Έτσι, το άρωμά της είναι ιδανικό για να φέρει την άνοιξη στο σπίτι σου.


Πότισμα:

Άνοιξη/Φθινόπωρο: 2 φορές την εβδομάδα

Καλοκαίρι: 1 φορά / 2 μέρες

Χρειάζεται αρκετό φως αλλά όχι απ’ ευθείας έκθεση στον ήλιο.

Μια μυρωδιά αθωότητας

Αν για εσένα τα φυτά φέρνουν στο νου παιδικές αναμνήσεις, τότε η γαρδένια σου ταιριάζει γάντι. Το άρωμά της μπορεί να σε ταξιδέψει, ενώ τα λευκά λουλούδια της θα σε κάνουν να νιώσεις ξανά παιδί.

Γνώρισέ την!

Η Γαρδένια (Gardenia jasminoides) κατάγεται από την Κίνα και Ιαπωνία. Είναι ένας αειθαλής καλλωπιστικός θάμνος που ανθίζει κυρίως το καλοκαίρι.

Που να την τοποθετήσεις:

Είναι ένα φυτό που θα σου κρατήσει συντροφιά για πολύ καιρό, αρκεί να το τοποθετήσεις σε σκεπαστές βεράντες και σκιερά μέρη. Είναι ένα φυτό κατάλληλο για γλάστρα.

Πως να την φροντίσεις:

Η γαρδένια φτάνει έως και τα 1,5m, ενώ χρειάζεται όξινο έδαφος και δεν αντέχει στο κρύο και στον παγετό. Γι’ αυτό φρόντισε να προμηθευτείς με το κατάλληλο χώμα για να την προστατεύσεις.

Τι θα χρειαστείς:

Κάθε φυτό θέλει και τα αξεσουάρ του. Βρες όλα όσα θα χρειαστείς για να την φροντίσεις και να την διατηρήσεις φρέσκια για πολύ καιρό ακόμα.