Τα Χριστούγεννα έχουν χρώμα κόκκινο. Το Αλεξανδρινό έχει δικαίως χαρακτηριστεί και ως σύμβολο των γιορτών. Φέρε την ομορφιά του σπίτι σου και φτιάξε την ιδανική εορταστική ατμόσφαιρα.


Πότισμα:

Φθινόπωρο/Χειμώνας: 1 φορά / εβδομάδα

Άνοιξη/Καλοκαίρι: 1-2 φορές / εβδομάδα

Έχει ανάγκη για έμμεση έκθεση στο ηλιακό φως

Δες εδώ

Το πνεύμα των γιορτών!

Εμφανίζει μεγάλα πολύχρωμα πέταλα τα οποία μοιάζουν με λουλούδια. Αποτελεί συχνή επιλογή εορταστικού στολισμού καθώς με το χρώμα του μπορείς να φτιάξεις ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Tips Διακόσμησης!

Στόλισε το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου με ένα Αλεξανδρινό, πρόσθεσε μερικά LED λαμπάκια για έξτρα λάμψη και εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου.

Δες εδώ

Γνώρισέ το!

Το Αλεξανδρινό (Euphorbia pulcherrima) κατάγεται από το Μεξικό και την Γουατεμάλα. Είναι πολυετής θάμνος ή δέντρο. Εμφανίζει μεγάλα πολύχρωμα πέταλα, τα οποία μοιάζουν με λουλούδια (βράκτια φύλλα). Τα λουλούδια του είναι μικροσκοπικά με κίτρινο χρώμα και αναπτύσσονται στο κέντρο των φύλλων.

Ήξερες ότι...

Οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν τα φύλλα του για να δημιουργήσουν μία έντονη κόκκινη βαφή;

Που να το τοποθετήσεις:

Προτίμησε μία γλάστρα για να το τοποθετήσεις μέσα στον χώρο σου. Χρειάζεται ένα μέρος με έμμεση πηγή φωτός και ζεστή ατμόσφαιρα. Κράτησέ το μακριά από κρύα παράθυρα ή συσκευές θέρμανσης.

Δες εδώ

Πως να το φροντίσεις;

Για να διατηρήσεις το Αλεξανδρινό για περισσότερο χρόνο, προτίμησε να κλαδέψεις ελαφρώς μετά το τέλος του χειμώνα που έχει ολοκληρωθεί η άνθησή του. Μετά τις γιορτές, μπορείς να το μεταφέρεις στον κήπο ή στο μπαλκόνι αλλά θα χρειαστεί να το κάνεις σταδιακά για να μπορέσει να προσαρμοστεί στις εξωτερικές συνθήκες. Τοποθέτησέ το σε ένα προστατευμένο μέρος χωρίς θέρμανση και μετά από λίγες μέρες, βγάλε το σε εξωτερικό χώρο.

Tip: Για να ανθίσει ξανά και τα επόμενα Χριστούγεννα, χρειάζεται να περάσει μία περίοδο στο σκοτάδι. Το φθινόπωρο κάλυψέ το ή τοποθέτησέ το σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για 12 με 14 ώρες την ημέρα.


Φέρε τα Χριστούγεννα σπίτι σου και καλές γιορτές!