Όσο δύσκολος μπορεί να είναι ο χειμώνας για σένα λόγω του κρύου άλλο τόσο είναι και για τα φυτά σου. Δες την κηπουρική με διαφορετική ματιά πιο εσωτερική και υποδέξου τον Φεβρουάριο με ένα σπαθίφυλλο.


Πότισμα:

Φθινόπωρο/Χειμώνας: 1 φορά / εβδομάδα

Άνοιξη/Καλοκαίρι: 1 με 2 φορές / εβδομάδα

Έχει ανάγκη για έμμεση έκθεση στο ηλιακό φως.

Δες εδώ

Εσωτερική Γωνιά!

Δημιούργησε μια εσωτερική γωνιά και συνέχισε να είσαι ο κηπουρός που φαντάζεσαι. Το σπαθίφυλλο είναι ιδανικό για εσωτερικούς χώρους, καθώς μπορεί να φιλτράρει τις τοξικές ουσίες από τον αέρα και με αυτό τον τρόπο να βελτιώνει την ποιότητα του αέρα.

Γνώρισέ το!

Το Σπαθίφυλλο (Spathiphyllum) κατάγεται από την Αμερική και την Βορειοανατολική Ασία. Είναι πολυετές, αειθαλές, ανθοφόρο φυτό, με εντυπωσιακό πράσινο φύλλωμα, που ξεκινάει από την βάση του φυτού. Με ελκυστικά, μεγάλα, άσπρα άνθη.

Ήξερες ότι...

Είναι γνωστό και ως “κρίνος της ειρήνης", καθώς θυμίζει τη λευκή σημαία που αποτελεί σύμβολο ανακωχής.

Που να το τοποθετήσεις:

Επίλεξε μια φωτεινή γωνία για το σπαθίφυλλο, χωρίς όμως να έρχεται σε άμεση επαφή με τον ήλιο. Ιδανικοί είναι και οι χώροι με υγρασία, όπως το μπάνιο. Καλό θα ήταν, να αποφύγεις να το τοποθετήσεις κοντά σε πηγές θερμότητας, όπως καλοριφέρ. Το σπαθίφυλλο, ανήκει και στα φυτά που μεγαλώνουν σε νερό και μπορείς να δοκιμάσεις να το τοποθετήσεις σε ένα βάζο μόνο με νερό, για να διακοσμήσεις το σαλόνι και το γραφείο σου.

Δες εδώ

Πως να το φροντίσεις;

Αν και δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις φροντίδας, το σπαθίφυλλο χρειάζεται λίπανση κάθε δύο μήνες, κατά την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού. Σημαντικό είναι, να καθαρίζεις τα φύλλα με υγρό πανί, για να αφαιρέσεις τη σκόνη, καθώς επιτρέπει στο φυτό να αναπνέει καλύτερα.

Tip: Μην αγχωθείς αν τα φύλλα του κιτρινίσουν. Το σπαθίφυλλο θέλει το χρόνο του για να προσαρμοστεί σε ένα καινούργιο περιβάλλον.

Δες εδώ

Μην διαστάσεις να προσθέσεις ένα σπαθίφυλλο στο χώρο σου, χαρίζοντας μια εξωτική ομορφιά.