Μετέτρεψε το μπαλκόνι σου σε μια καταπράσινη όαση! Επίλεξε φυτά με πυκνό φύλλωμα και πολύχρωμα άνθη για να εμπλουτίσεις και να αναζωογονήσεις τον χώρο σου!

Τα φυτά έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τους ήχους και να δημιουργούν μια φυσική αίσθηση απομόνωσης από τον έξω κόσμο. Η μεταμόρφωση του μπαλκονιού σου σε έναν καταπράσινο κήπο θα σου προσφέρει την ηρεμία και χαλάρωση που τόσο έχεις ανάγκη και θα σου χαρίσει την πολυπόθητη ιδιωτικότητα.

Διαλέξαμε για εσένα τα ανθεκτικότερα και ομορφότερα φυτά με πλούσιο φύλλωμα, που θα δώσουν χρώμα, ζωντάνια και θα μετατρέψουν το μπαλκόνι σου σε μια όαση απόδρασης.


1. Αναρριχώμενη Μπουκαμβίλια

Η Μπουκαμβίλια ή Βουκαμβίλια είναι ένα εξωτικό αναρριχώμενο φυτό με πανέμορφα άνθη σε πληθώρα χρωμάτων, με πιο διαδεδομένα το κόκκινο, το μωβ, το λευκό, το κίτρινο και το ροζ. Το φύλλωμά της είναι σχεδόν στρόγγυλο σε σχήμα και έχει σκούρο πράσινο χρώμα. Μολονότι κατάγεται από τη Νότιο Αμερική, έχει κατορθώσει να γίνει το σήμα κατατεθέν του Μεσογειακού καλοκαιριού και των Ελληνικών νησιών.

2. Κουμαριά

Η Κουμαριά (Arbutus unedo) είναι αειθαλής μεγάλος θάμνος ή μικρό δέντρο και εντοπίζεται στην περιοχή της Μεσογείου. Διαθέτει γυαλιστερό πυκνό πράσινο φύλλωμα, πριονωτό στις άκρες, που το χειμώνα παίρνει φλογερές κόκκινες αποχρώσεις. Το φθινόπωρο αναπτύσσει υπέροχα αρωματικά άνθη σε αποχρώσεις του λευκού και του ροζ. Παράγει επίσης καρπούς που μπορούν να καταναλωθούν, οι οποίοι παραμένουν έναν χρόνο στο φυτό μέχρι την ωρίμανση τους.

3. Μπανανιά

Η Μπανανιά (Musa japonica), με μέγιστο ύψος τα 5 μέτρα, κατάγεται από την Αφρική και την Ασία και έχει πλατιά, εντυπωσιακά πράσινα φύλλα. Είναι ιδανική για θερμά κλίματα και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να δημιουργήσεις μια τροπική ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι σου.

4. Λεμονιά

Η Λεμονιά (Citrus limon) έχει καταγωγή από τις Ινδίες και τη Νότια Ασία. Είναι αειθαλές, καρποφόρο μικρό δέντρο, με μέγιστο ύψος τα 6 μέτρα, και ανήκει στα εσπεριδοειδή. Έχει πυκνό φύλλωμα από μεγάλα, ωοειδή, στιλπνά, δερματώδη και αρωματικά φύλλα σε ζωηρό πράσινο χρώμα. Ανάλογα την ποικιλία, η λεμονιά μπορεί να ανθίζει και να καρποφορεί μία, δύο ή και περισσότερες φορές το χρόνο. Τα άνθη της είναι μικρά, λευκά και έντονα αρωματικά.

5. Τσίκας

Το Τσίκας (Cycas Revoluta) είναι ένα εντυπωσιακό φοινικοειδές φυτό, που μπορεί να φτάσει έως και τα 4 μέτρα ύψος. Κατάγεται από την Ιαπωνία και την Κίνα και έχει πράσινα, μακριά και σκληρά πτεροσχιδή φύλλα που φτάνουν τα 1 με 1,5 μέτρα μήκος. Ανθοφορεί από τα τέλη της άνοιξης έως στις αρχές του καλοκαιριού αναπτύσσοντας πανέμορφα χρυσοκαφέ άνθη. Ευδοκιμεί τόσο σε ηλιόλουστες θέσεις όσο και σε μέρη με μερική σκιά και είναι ιδιαιτέρα ανθεκτικό.


Επισκέψου τώρα το κοντινότερο κατάστημα Praktiker και επίλεξε τα φυτά που σου ταιριάζουν! Οι Kipos Experts μας θα σου προτείνουν λύσεις διαμόρφωσης και διακόσμησης και θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις τον πράσινο κήπο, βεράντα ή ταράτσα των ονείρων σου!