Η Άνοιξη είναι και επίσημα εδώ και είναι ευκαιρία να δώσει έναν ανοιξιάτικο αέρα στον χώρο σου και να δώσεις μια νέα αίσθηση φρεσκάδας και ζωντάνιας στο σπίτι σου.

Mε αυτά τα 4 γρήγορα και εύκολα tips θα ‘ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη… στο σπίτι σου!


1. Βάλε κάδρα και φυτά

Η Άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή να εκμεταλλευτείς τον εξωτερικό σου χώρο. Φύτευσε τον δικό σου κήπο ή δημιούργησε έναν κήπο με γλάστρες στη βεράντα σου. Μπορείς να φυτεύσεις λουλούδια, λαχανικά, μπαχαρικά ή ακόμα και βότανα. Η δραστηριότητα αυτή είναι αρκετά ευχάριστη, να βλέπεις τα φυτά σου να αναπτύσσονται αλλά και να γεμίζει ο κήπος σου με χρώματα και αρώματα.Ο τοίχος σου είναι ένας μεγάλος καμβάς και εσύ μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα, βάζοντας το προσωπικό σου στιλ. Διάλεξε κάδρα, αφίσες και κορνίζες, που σε εκφράζουν, με αυτό τον τρόπο μπορείς να προσθέσεις μια αίσθηση τέχνης και ομορφιάς στον χώρο σου, δίνοντας του έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Ακόμη τα φυτά στον χώρο σου, προσθέτουν ζωντάνια και φρεσκάδα, δημιουργώντας, έναν πιο φιλόξενο χώρο. Επίλεξε φυτά, είτε σε γλάστρες, είτε σε μπουκέτα ανθισμένων λουλουδιών, γεμίζοντας ανοιξιάτικα χρώματα και αρώματα τον χώρο σου.

Συνδύασε την φύση και την τέχνη, δημιουργώντας έναν χώρο γεμάτο έμπνευση και θετική ενέργεια, που θα σου προσφέρει συνεχή ικανοποίηση και χαρά καθημερινά.

Tip: Αν έχεις ήδη αφίσες και πίνακες στους τοίχους σου, τότε μπορείς πολύ απλά να αλλάξεις την κορνίζα τους και να είναι σαν καινούργιοι!

2. Άλλαξε τη διαρρύθμισή του

Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να ανανεώσεις τον χώρο σου, αφού μπορεί να του δώσει μια φρέσκια αίσθηση και να τον κάνει να μοιάζει σαν καινούργιο. Μια νέα διάταξη στα έπιπλα, μπορεί να δώσει μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα. Δοκίμασε να τοποθετήσεις τα έπιπλα σε διαφορετικές θέσεις από ότι ήταν πριν ή ακόμα και να τα αλλάξεις από δωμάτιο σε δωμάτιο, ανάλογα με την λειτουργικότητα και το στιλ που εσύ επιθυμείς. Η αλλαγή της διάταξης των επίπλων μπορεί να βελτιστοποιήσει τη ροή του χώρου, κάνοντάς τον πιο λειτουργικό και πρακτικό. Επομένως, διάλεξε μια διάταξη που εξυπηρετεί τις καθημερινές σας ανάγκες. Τέλος, μπορείς με αυτόν τον τρόπο να εξοικονομήσεις χώρο στο σπίτι σου, δοκίμασε να τοποθετήσεις τα έπιπλα με τρόπο, που απελευθερώνει χώρο στα μικρά δωμάτια ή και να δημιουργήσεις περισσότερο χώρο για αποθήκευση.

Tip: Για σένα που είσαι ικανοποιημένος με την διαρρύθμιση του χώρου σου, μπορείς να επιλέξεις να κάνεις αλλαγές στα αντικείμενα διακόσμησης στον χώρο σου, τολμώντας ζωηρά και ανοιξιάτικα χρώματα.

3. Πρόσθεσε χρώμα

Δώσε λίγο χρώμα στο χώρο σου, κάνοντας αλλαγές, ανανέωσε τους τοίχους του σπιτιού σου ή διάλεξε αντικείμενα σε ανοιξιάτικα χρώματα, για τον χώρο σου, ριχτάρια, κουρτίνες και άλλα διακοσμητικά.

Τα χρώματα έχουν την δυνατότητα, να επηρεάσουν την ψυχολογία και την αισθητική του χώρου. Ανανέωσε τον χώρο σου, ξεφεύγοντας από τα μουντά και μονότονα χρώματα, διαλέγοντας ζωηρά και φωτεινά χρώματα, για να διακοσμήσεις τον χώρο σου. Αν θες να δώσεις ζωντάνια και δυναμική στο χώρου σου, επέλεξε να συνδυάσεις πολλά χρώματα μαζί, αλλά αν θες να δώσεις μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας στο χώρο σου, διάλεξε πιο ήπιους συνδυασμούς χρωμάτων. Είναι σημαντικό, να επιλέξεις χρώματα που αντιπροσωπεύουν το στιλ και την προσωπικότητα σου. Η προσθήκη χρώματος, δεν είναι μόνο μια αισθητική επιλογή, αλλά και ένας τρόπος να δημιουργήσεις έναν χώρο που θα σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα και πιο ευχάριστα.

Tip: Λάβε υπόψη τον τρόπο με τον οποίο τα χρώματα θα αλληλοεπιδράσουν με το φυσικό φως αλλά και με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου.

Πάρε έμπνευση από εδώ

4. Δώσε αέρα στον χώρο σου

Είναι μια καλή αφορμή να ξεκαθαρίσεις και να κρατήσεις τι πραγματικά χρειάζεσαι στον χώρο σου, αλλά και να τον οργανώσεις καλύτερα. Παρατήρησε τον χώρο σου και αφαίρεσε ότι σου φαίνεται βαρύ και περιττό. Μην ξεχνάς πως η λιτότητα είναι βασικός κανόνας της διακόσμησης. Προτίμησε να κρατήσεις αντικείμενα, που έχουν συναισθηματική αξία για εσένα αλλά και εκείνα που ακολουθούν μια πιο απλή και κλασική γραμμή, με αυτό τον τρόπο θα δώσεις το προσωπικό σου στιλ στον χώρο σου αλλά και τα αντικείμενα θα μπορέσουν να ταιριάξουν πιο εύκολα με το νέο ύφος, που θέλεις να δώσεις.

Καλό θα ήταν, να αφαιρέσεις χαλιά και βαριές κουρτίνες και να τις αντικαταστήσεις με ανοιξιάτικες. Αφαιρώντας κάποια περιττά αντικείμενα από τον χώρο σου δημιουργείς μια πιο ελαφριά και ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα. Όσο πιο απλή η διακόσμηση, τόσο πιο πολύ φυσικό φως επιτρέπεις να διαπεράσει ελεύθερα τον χώρο σου.

Στόχος της διαδικασίας αυτής είναι να δημιουργήσεις έναν χώρο, που σου προσφέρει ηρεμία, ενέργεια και έμπνευση

Tip: Για να κάνεις την διαδικασία αυτή πιο εύκολη, επικεντρώσου στα αντικείμενα, που δεν έχουν πραγματική αξία για σένα ή δεν συμβάλλουν στην αισθητική του χώρο.


Δεν υπάρχουν κανόνες, για αυτό μη διαστάσεις να πειραματιστείς, με αυτό τον τρόπο θα βρεις τι στιλ σου ταιριάζει καλύτερα. Δημιούργησε ένα χώρο που σε ηρεμεί και σε εμπνέει καθημερινά.