Υλικά - εργαλεία
 1. Τσιμέντο ινοπλισμένο επισκευαστικό ΜΕGACRET 5 κιλά
 2. Κοντάρι LUX
 3. Ριπολίνη νερού PRAKTIKER στο χρώμα που επιλέγουμε
 4. Γάντια εργασίας
 5. Ταινία μασκαρίσματος
 6. 2 x oικοδομικός κουβάς
 7. Νάιλον προστατευτικό
 8. Τριβείο ή γυαλόχαρτο
 9. 3 x σφιγκτήρες LUX
 10. Ηλεκτρικό τρυπάνι STANLEY
 11. Αναδευτήρας
 12. Ξυλοπρίονο και φαλτσοκούτι STANLEY
 13. Σπάτουλα LUX
 14. Μετροταινία STANLEY
 15. Mολύβι μαραγκού
Βήματα
 • 1ο Βήμα
  Μετράμε και κόβουμε το κοντάρι σε ισομήκη τμήματα 50 με 70 εκ. ανάλογα με το πόσο ψηλό επιθυμούμε να είναι το τελικό τραπεζάκι.
 • 2ο Βήμα
  Δημιουργούμε το μίγμα τσιμέντου στον κουβά ανάμειξης χρησιμοποιώντας τον αναδευτήρα και προσθέτοντας σταδιακά νερό μέχρι το μίγμα να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή.
 • 3ο Βήμα
  Προσθέτουμε το μίγμα στον κουβά - καλούπι και ανακινούμε αργά και κυκλικά τον κουβά έτσι ώστε να απελευθερωθεί τυχόν αέρας σε φουσκάλες και το τσιμέντο να αποκτήσει σχετικά λεία επιφάνεια.
 • 4ο Βήμα
  Τοποθετούμε με πλάγιο τρόπο τα πόδια του τραπεζιού ώστε να φτάσουν μέχρι τον πάτο του κουβά. Αφήνουμε αποστάσεις 120 μοιρών ανάμεσα σε κάθε πόδι ώστε να ισαπέχουν μεταξύ τους και τα στερεώνουμε με τους σφιγκτήρες στο χείλος του κουβά. Για να στεγνώσει σωστά το τσιμέντο, αφήνουμε να περάσουν 48 ώρες. Έπειτα γυρνάμε την κατασκευή ανάποδα με προσοχή ώστε να πατάει στα πόδια της και αφαιρούμε τον κουβά με αργές κινήσεις.
 • 5ο Βήμα
  Σηκώνοντας την κατασκευή βουτάμε κάθε πόδι μέσα στο χρώμα, το αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να στραγγίσει και το ακουμπάμε πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια μέχρι να στεγνώσει.
 • 6ο Βήμα
  Χρησιμοποιώντας ένα τριβείο ή γυαλόχαρτο με απαλές κινήσεις λειαίνουμε τυχόν ατέλειες στην επιφάνεια του τσιμέντου.